Dag 37 Santiago – Negreira

7 oktober, 21 km, meest droog en half bewolkt, 14 graden

“De eerste stap in het waarmaken van je droom is gewoon klein beginnen. Doe kleine dingen vol liefde, passie en overgave.”

Deze tekst van de dag vinden we heel toepasselijk. Johanna heeft haar droom gerealiseerd door naar Santiago te lopen. 4 dagen eerder in Santiago, betekent dat je of 4 dagen in Santiago blijft, of eerder naar huis gaat of nog een stukje verder gaat. Annet en Jellie gaan morgen naar huis. Johanna en ik gaan door naar Finistere. Deze keer gaan we in 4 dagen naar Finistere, waarvan vandaag naar Negreira. Zo verwachten we op 10 november in Finistere aan te komen, een belangrijke datum voor Johanna. Dat we dan bij de zee komen, is ook heel belangrijk voor haar.

Een stevige en heel erg mooie etappe, door bossen met veel hoogteverschillen. Vooral de stijging na Aguapeseda naar Alto Mar de Ovelas is een zware stijging naar 265 meter.

We kwamen San Martin Pinareo uit en het plensde net als gisteren zo hard. Dat valt tegen….maar goed. We laten ons niet door het weer tegen houden. Regenpakken aan, en mijn nieuwe paraplu binnen handbereik. Dat gaat ons lukken.

Het zijn alleen een paar heftige buien deze ochtend. Het wordt weldra droog en we gaan dapper op pad. Finistere we komen eraan.

Een van de mooie plekken van vandaag is net als je er km of 2 uit Santiago bent. Je klimt omhoog over een steil pad, slaat bovenaan links af, en daar is ie dan. De kathedraal.

Op ons bospad lag een enorme bol van bijen raten. We hebben het even goed bekeken.

De afdaling naar Aguapeseda, gaat door smalle straatjes.

Er is de afgelopen nacht zoveel regen gevallen, dat we denken dat de basten van de eucalyptus bomen door de zwaarte van de druppels eraf gevallen zijn.

En ook de nieuwe vruchten. Meestal zie je alleen de donkerbruine vruchten op de grond liggen. Nu lagen er afgeknapte takken met de vruchten eraan. We breken het bovenste zachte deel eraf en de eucalyptus geur komt ons tegemoet.

Na 9 km hebben we pauze bij Alto de Vento. De bar bij Os Arcos hadden we overgeslagen, omdat we hoopten dat deze bar open zou zijn. In de serre brandde de kachel. Een fijne plek!

Na Aguapeseda begint de grote klim naar 265 meter in 3 km. Op dit stuk Camino kom je alle landschappen tegen. Dat maakt Santiago Finistere zo mooi. Op een kleine afstand van in totaal 90 km heel veel variatie.

Het water van Rio Tambre stroomt woest door de oude 18e eeuwse brug, de Ponte Maceira. Ook een van de hoogtepunten op deze Camino.

De grote stapstenen zijn door het vele water niet te bereiken. Het water gaat bijna over het muurtje. De rotspartijen bij de waterval zijn niet te zien.

Ook als we langs de rivier lopen vlak voor Negreira zien we dat het water hoog staat.

Vandaag slapen we in de herberg van het pension Carmen, precies in het centrum. We zijn met 3 en slapen op een 18 persoonskamer. Er zijn 2 douches voor de dames, die niet zijn afgescheiden. We zijn blij dat deze herberg niet vol is. Albergue San Jose is helaas dicht. Dat blijft voor mij hier in Negreira favoriet.

5 reacties op “Dag 37 Santiago – Negreira

  1. Wat fantastische Johanna en Mieke Door tot het eind punt Finistere geniet er van .
    Wat zal het een bijzondere ervaring zijn Johanna ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.