Dag 14 Cardunuela – Burgos

15 oktober, 16 km, koud en droog 10 graden

Vandaag willen we rond de middag in Burgos zijn, zodat we nog genoeg tijd hebben om in Burgos de kathedraal te bekijken. Zo gingen we na het uitgebreide ontbijt van de herberg Via Minera op pad. De wolken en de zon zorgen voor een vlammend schouwspel, als we terug naar het oosten kijken.

Een vlakke etappe naar Burgos vandaag.

We besluiten om langs de rivier te lopen. Iets om, maar zeer de moeite waard. Na het dorp Orbaneja en het passeren van de snelweg volg je de groene route. Zie onderstaande kaart.

Velden vol uitgebloeide zonnebloemen, met daarnaast een totaal geknakte zonnebloem, waar een nieuwe zonnebloem uitkomt. Ik word er door geraakt….ook al ben je nog zo “geknakt” er kan altijd iets nieuws uit ontstaan. Er zit er zelfs nog een in de knop.

Het valt me op dat er in de bermen nog zoveel in bloei staat. Zeker als de omgeving saai is, zoals als we langs het afgerasterde vliegveld lopen. Dan kijk je extra naar details. Daarna komen we in Castanares, waar we in een Chauffeurscafe pauze hebben. Wat denk je van € 2,50 voor koffie met tortilla espagnol (gerecht van aardappel, ui en ei)? Het was ook nog lekker ook.

Langs de rivier genieten we van de herfst kleuren. Er zijn vele Spanjaarden aan het trimmen. We worden vrolijk begroet met Buen camino of Buen dia.

Langs het riviertje vinden we deze beschildering van een fuut met haar jong. We genieten volop van dat moois.

De eerste mijlpaal is bereikt. Burgos en 285 km. Geen blaren gelukkig, maar in het begin allemaal buikloop. (Op Jellie na, die bleef fit) Inmiddels zijn we allemaal goed hersteld, zodat we fit verder kunnen gaan, als we morgen de Meseta starten.

Het plan was om vandaag in de algemene herberg te slapen. Als we daar langskomen, staan de rugzakken op volgorde van binnenkomst klaar.

Maar het loopt anders. We komen in de binnenstad en worden verwelkomd door een hotel eigenaar. Wat kost een 2 persoonskamer met losse bedden? …..we hoeven er niet over na te denken. We kiezen deze keer voor de hotelkamers van Hotel Jacobeo. Dat scheelt toch een mogelijk onrustige nacht…..

Ik ben trots op Annet, Johanna en Jellie dat we deze mijlpaal hebben gehaald. Proost!!!

Natuurlijk gaan we daarna de kathedraal bekijken. Prachtig zoals die daar staat te pronken. We kijken de ogen uit.

Daarna gaan we ieder onze weg. Ik kijk ook nog in de kathedraal. Te mooi om over te slaan. Ik geniet ervan.

En….altijd in voor iets nieuws. Kristel vraagt of ik zin heb om het kasteel te gaan bezichtigen. Dat vind ik leuk. Nog nooit had ik de moeite genomen om naar boven te klimmen. Een prachtig uitzicht was de beloning.

Daar boven zien we ook wat ons na Burgos te wachten staat. Vele uitgestrekt vlakten. We zijn er klaar voor. Fysiek hebben we laten zien dat we de bergen aankunnen. Nu in de Meseta komt het aan op mentale kracht. Kun je ook doorgaan als je dagenlang rechtdoor gaat? “Ik heb het nog niet gedaan, dus ik denk dat ik het kan”

4 reacties op “Dag 14 Cardunuela – Burgos

  1. Mieke,’k vind het nog altijd boeiend hoe jullie ,dag na dag , verder doorgaan.
    En weer ben je in Burgos geraakt!
    Echt bewonderenswaardig!
    Veel groetjes,Frie.

  2. Das dan weer een nieuwe uitdaging Mieke, en ook voor je mede pelgrims. Eke stap brengt vernieuwing op je pad.. mooie dag weer morgen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.