Dag 13 Villafranca – Cardunuela

14 oktober, 27 km regen,13 graden

In San Anton Abad kunnen de pelgrims ook een pelgrimsmenu krijgen. Veel keuze uit voor en hoofdgerechten. We voelden ons verwend. Zelf had ik eerst witte bonen besteld, niet wetende dat die werd geserveerd met hompen groot vlees. Gelukkig kon ik die nog ruilen met overheerlijke pompoensoep.

We konden het ons niet voorstellen na zo een mooie dag van gisteren…. Er is voor vandaag regen voorspeld, maar toen we naar beneden liepen voor het ontbijt zagen we alleen maar sterren. Dat veranderde snel en de druppels begonnen al te vallen.

Direct na herberg is het sterk stijgende pad te vinden. 13 km alleen door het bos op weg naar San Juan met flinke hoogteverschillen.

Bovenop de eerste heuvel is het monument “Monumento a los Caldos” te vinden.

Waar zijn onze medepelgrims toch? De eerste dagen waren er toch zeker 50-100 onderweg. Zijn die allemaal voor ons? Dan hebben die toch grote afstanden afgelegd. Zijn ze geblesseerd naar huis? We missen ze wel. Onze vaste Camino maatjes. Al een paar dagen niet gezien. Wie weet morgen in Burgos.

Waar je op 6 km een welkome stop voor koffie/thee vindt in het bos, was nu niets te bekennen. Bekend als Oasis del Camino.

Het kan niet missen vanaf Villafranca is het alleen maar rechtdoor.

Yes! De eerste huizen in zicht van San Juan.

We nemen er even de route door. Het Michelin boekje vergelijken we met het boekje van John Brierley. We lopen nu al 2 dagen op rij 2 a 3 km meer dan volgens het Brierley boekje. Wel iets om rekening mee te houden.

Over een mooi natuur pad gaan we naar Ages. Het valt er met bakken uit. Vanaf hier is het (volgens dit bord) 517 km.

In Atapuarca hebben we nog pauze voor we de grote klim naar Alto Cruceiro gaan starten. Het pad is zwaar met grote kiezels, die moeilijk begaanbaar zijn.

Het is opgehouden met regenen en we hebben een mooi uitzicht richting Villaval en Cardunuela.

We slapen in de herberg Via Minera. Hier op de hoek wordt er reclame voor gemaakt.

Nu nog 16 km naar Burgos. Daar hopen we onze Camino vrienden weer te treffen.

3 reacties op “Dag 13 Villafranca – Cardunuela

  1. Wat een mooie verhalen 27 km is een flink eind goed bezig hoor.
    En Johanna aan de witte wijn of water, hele fijne wandelden samen ?

  2. Zo, jullie gaan goed !! en is Connie nu al naar huis ? was ze ziek ? zij stond er zo op om deze Camino te lopen toch , had ik begrepen bij de wandeling waar ik ook deel aan nam vanuit Den Bosch. Tis weer genieten om te lezen en van de mooie foto`s..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.