Dag 15 Burgos – Hornillas del Camino

16 oktober, 21 km, zonnig, 20 graden

Burgos uitlopen in de vroege ochtend is bijzonder mooi. Je wordt al snel door parken geleid en hebt niet eens in de gaten dat je nog in zo een grote stad bent.

Het is heel leuk om weer samen met andere pelgrims onderweg te zijn. Mede wandelaars die we eerder hebben ontmoet en die een dag in Burgos bleven.

We lopen heel ontspannen, gewend aan de km en zonder veel hoogteverschillen nu. Na 10,6 km komen we in Tardajos aan en vinden een plekje in de zon. In de ochtend was het koud. Om 10.30 uur was het al heerlijk in de zon.

We lopen langs een schuurtje en zien deze man amendelen schoonmaken. Trots op de vruchten krijgen we er allemaal een. En als ik hem vraag of ik een foto mag maken, kan zijn dag niet stuk.

Na 2,5 km komen we in Rabe aan. Het mooie kerkje is open en we worden daar ontvangen door een zustertje. Als je dan ook nog een medaillon van Maria wil, geeft ze je persoonlijk de zegen. We zijn er ontroerd van. Dit voelt als Camino kadootje…..

Net na dit kerkje vind je deze muurschildering. Ook die ontroerd me. “Er is altijd hulp, als je er voor open staat”. Voor alle pelgrims onderweg….

Na Rabe maken we kennis met de Meseta. Immense vlaktes, je kunt 360 graden om je heen kijken. Glooiende paden en velden,die in kleur iets verschillend zijn. De gewassen zijn geoogst. Alleen de zonnebloemen moeten nog geoogst worden. Die velden zijn nu donker bruin.

Dan plotseling zien we in de verte een dorp, dat zal Hornillas del Camino zijn.

Als we bij de herberg komen, hebben we allemaal het gevoel dat we nog wel verder kunnen. Vooral Jellie is een hele goede loper. Thuis loopt ze ook 100 km en dan is de 20 van vandaag niet echt een uitdaging. We hebben nog overwogen verder te gaan. Maar dat is toch meer dan 10 km erbij. Dat is toch teveel voor mij. We gaan deze Meseta de etappe plaatsen aanhouden. Daarna weten we het nog niet. We houden het open.

“Een richting, verschillende manieren”

2 reacties op “Dag 15 Burgos – Hornillas del Camino

  1. Wat is dat een mooie kerk in Burgos ! Volgens mij de moeite waard om deze te gaan bezoeken. Jullie genieten allemaal lekker van de zon en het is perfect weer om te lopen.
    Succes allemaal !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.