Dag 12 Granon – Villafranca Montes de Oca

13 oktober, 29(!) km, licht bewolkt 24 graden

De voorkeur van deze dames is ongeveer 22-25 km per dag en dat is net wat meer dan volgens mijn planning. Daardoor kwamen we bv gisteren in een herberg die ik niet kende en we vonden deze herberg beneden de maat, omdat het zo ontzettend smerig was. De herberg “Casa de las Sunrisas” in Granon ga ik niet meer opzoeken. We zijn er gisteren zelfs niet blijven eten, maar kozen voor het uitstekende restaurant “My way” tegenover de kerk. Dat maakte de overnachting in Granon toch weer goed. Het ontbijt was wel uitstekend en we gingen om 7.10 uur de deur uit.

Granon in het ontwakende ochtend licht

De laatste stappen in de Rioja streek en nu zijn we in Castilla y Leon.

Redecilla del camino is net goed zichtbaar als we er langs komen

Langzaam maar zeker stijgen we in totaal 100 meter. Belorado ligt op 810 meter hoogte.

Het mooie Camino pad ligt niet ver van een grote doorgaande weg, maar wel ver genoeg om natuur te ervaren.

De zonnebloemen zijn hier en daar gerooid. Wat genieten is dat dan als je er nog enkele in bloei ziet.

We ervaren een hele rustige, relaxte wandeldag. En zo komen we na 16 km in Belorado aan. Ook hier in de heuvels lopen we ongeveer 5 km per uur en dat is met rugzak een stevig tempo. Iedere 2 uur proberen we een rustpauze in te lassen. Vandaag was het prima verdeeld. In Belorado op Plaza Major is dit huis met veel fantasie beschilderd. Zie bv linksonder een paard met vlinder vleugels.

In de dorpen en steden in Spanje zie je vaak fitness apparatuur. Roeien, fietsen of gewichtheffen. We hebben allemaal even aan de “kipfiletjes” gewerkt. Waarschijnlijk moet je dit wel vaker doen om ervan af te komen…..:)

Tot mijn verbazing zien we een levende slang het pad over kronkelen. Ongeveer 1 meter lang…brrrr. ik dacht nog zou die reageren als ik met een stok dichterbij kom. Het lijkt niet wijs, misschien bijten ze wel. Er maar met een grote bocht omheen…

Naar Villafranca is het nog 12 km verder. Ook in Villamvistia hadden we na 7 km nog een pauze, zodat de laatste 5 km waren. Voor mij is 29 km wel ver, maar ik vind het vandaag erg goed gegaan. We gaan voorlopig even terug naar mijn oorspronkelijke plan. Wel zijn we nu 1 dag voor op het schema.

Wat een mooie beloning….slapen in de herberg van een chick hotel San Anton Abad, waar een speciaal deel voor pelgrims is ingericht. We zijn heel voldaan en blij dat de 29 km erop zit.

4 reacties op “Dag 12 Granon – Villafranca Montes de Oca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.