Dag 12 Negreira – Vilaserio

13 september, 13 km, 25 graden

Vandaag was het de dag van de alternatieven. De eerste meteen na Negreira, de 2e vlak voor Vilaserio. Wij kiezen voor beide alternatieven, waardoor de afstand 0,5 km langer is. Nou, 12,5 of 13….dat kunnen we.

Op deze kaart is het hoogteprofiel goed te zien.

Bij het verlaten van Negreira staat een man, geworteld aan zijn vrouw. De man gaat de wijde wereld in en laat vrouw en kinderen achter. Ook wij pelgrims trekken erop uit, de wijde wereld in en komen erna weer thuis.

Het eerste alternatief direct na Negreira, leidt ons langs de rivier, de Rio Barcala. Niet meteen een stijging, zoals op het kaartje staat maar rechts en links van de rivier. Bijzonder mooi! Zeker een goed alternatief.

We lopen van oost naar west en zo hebben we in de ochtend zon in de rug. Niet vergeten om af en toe terug te kijken. We zagen de zonnestralen door de bomen komen. Het was daar zo stil, alleen het ruisen van de bomen en vogeltjes op de achtergrond.

Een draaikolk van schuimend water in de rivier. Ook al zo bijzonder….

Gré precies in de kleuren van het landschap. Net een heuveltje gepasseerd.

Na het pad langs de rivier gaan we langs maïsvelden en klimmen omhoog. Daar komt Mariet.

In het dorpje Zas, gaan we even rusten. In de schaduw, want de temperatuur is al opgelopen tot boven de 20 graden. Precies bij een doorkijkje. We zien de mensen alvast bladeren van de koolplanten naar binnen brengen.

Ook daarna lopen we geruime tijd over een stijgende weg door het bos. We zien fel oranje gekleurde paddestoelen. Zeker 25 cm doorsnede.

Het 2e alternatief voor Vilaserio komt er aan. Geen verschil in afstand, geen verschil in tijd. Onverharde wegen ipv asfalt. We gaan het doen. Geen idee wat ons te wachten staat. Op de kaart, zie eerste foto, gaat het alleen naar beneden. Nou…het alternatief niet hoor. Dat gaat 5x op en neer. Als we boven zijn, zien we de volgende liggen. Elly en Gré steeds als stipjes op de volgende heuvel te zien. Het valt niet mee!

Als we in Vilaserio zijn, vinden we dat we het vandaag echt verdiend hebben.

1 reactie op “Dag 12 Negreira – Vilaserio

  1. Leny vindt de tocht ‘jaloersmakend mooi’ en knap werk van alle deelnemers. We hebben zojuist alle foto’s tot nu toe doorgenomen.
    Veel succes verder, en liefs voor Toos natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.