Hoeveel onderbroeken heb jij bij je?

Dag 1, 13 september 2018 , Amsterdam – Porto

Vanmorgen komt elk van ons bepakt en bezakt naar het vliegveld. Een beetje gespannen, hoe zal het zijn? Maar vooral met heel veel zin: We gaan eindelijk op stap, de camino gaat nu echt beginnen.

Op Schiphol herkennen wij elkaar al snel. We herkennen elkaar aan de wandelschoenen, rugzak en aan de wat zoekende gezichtsuitdrukking. ‘

Na de securitychecks, waar opvallend genoeg alleen de vrouwen uit de groep gefouilleerd zijn, maken we kennis met elkaar. Elk van ons vertelt iets over zichzelf en over de verwachtingen van deze reis. Als Marjon iets over zichzelf verteld heeft, resteert er bij José nog een prangende vraag: ‘Hoeveel onderbroeken heb jij bij je?’

En zoals je zult begrijpen: die vraag is vervolgens ook bij de anderen herhaalt. Een prettige sfeer is direct aanwezig, het ijs is direct gebroken.

Ontspannen poseren wij daarna bij de vliegtuig-trap van ons vliegtuig.

Na drie uur vliegen en 40 minuten reizen met de metro lopen wij in 10 minuten naar ons middenin het centrum gelegen hostel. Een hostel dat aan de buitenkant volledig betegeld is met de typisch Portugeese azulo’s.

De slaapzaal blijkt zeer ruim: een 6-persoonskamer met eigen badkamer en openslaande deuren. Een comfortabel begin van onze reis.

Bij het eten, met uitzicht op de mooie, betegelde SAN Idofonso-kerk brengen wij een proost uit op een goed begin van onze camino, een begin dat nieuwsgierig maakt naar meer.

10 reacties op “Hoeveel onderbroeken heb jij bij je?

  1. Héél veel succes voor jullie allemaal en vooral genieten.
    Ik kijk uit naar jullie foto’s en prachtige verhalen.
    Zet hem op !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.