Dag 11 Aguapeseda – Negreira

12 september, 10 km, 26 graden

Vandaag staat ons een heuse berg te wachten. We stijgen bijna 300 meter in 3 km.

Voor we gingen starten worden we uitgezwaaid door Rosa van Casa Riamonte. Ze had gisteren voor ons paella gemaakt en met een heerlijke versgemaakte courgette soep waren onze buikjes gevuld. We hebben genoten van de super gastvrijheid.

De klim begon na 2 km. Een bospad en later verharde weg. Er kwam geen eind aan de klim. Zo leek het tenminste….met kleine rustige pasjes, kwamen we gemakkelijk boven. Wetende dat als je buiten adem raakt, je snelheid iets te hoog ligt. Gré gaat als een speer, wacht even en is dan al direct weer op adem. Mariet neemt kleine snelle pasjes en rust onderweg. Elly kan gestaag doorlopen en hoeft eigenlijk niet te stoppen. Tine neemt flinke stappen en komt er ook. Toos doet het rustig aan, precies zo dat ze voldoende lucht heeft. Ieder op zijn eigen wijze…alles is goed.

Na de stijging is het goed rusten bij Casa Pancho bij het dorp Trasmonte.

Zo ongeveer 2 km verder komen we bij het mooiste deel van vandaag. Ponte Maceira. We lopen over de grote stenen, mijmeren bij het water, zien de oude brug en de waterval. Een paradijs….

Ik ben hier toch al vaak geweest en toch is er ook nu iets nieuws wat me opvalt. Dit wegkruis van 1907 met aan één kant Maria. Die schoonheid raakte ons.

Wat me ook opvalt zijn deze aparte wegwijzers. Ook niet eerder gezien.

Na Ponte Maceira lopen we even langs de rivier met een viaduct erboven.

Vanavond gaan we eten in het restaurant met huisgemaakte pelgrimsmenu’s. Imperial heet het. Een aanbeveling waard. We slapen in Albergue San Jose, waar je ook 2 persoonskamers kunt krijgen, die maar € 3 duurder zijn dan een bed in de herberg. We voelen ons verwend.?

3 reacties op “Dag 11 Aguapeseda – Negreira

  1. Weer een dag met een gouden randje om te koesteren en dankbaar voor te zijn???
    Dank voor de prachtige foto’s en het verslag, veel succes nog en plezier dames?
    Groetjes ?

  2. Goeijoun,

    moai waar dèr by jim yn Spanje. It waar is hjir wat lûkerich en wiet. Wy genietsje fan de ferslagen en de moaie foto`s. Nog in pear dagen sok sette!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.