Dag 1 Sarria – Morgade

2 september 12 km 35 graden

“Vitaliteit toont zich niet alleen in het vermogen om te volharden, maar ook om opnieuw te beginnen”.

Deze dames verdienen nu al dit compliment. Opnieuw beginnen dat is voor allen hun motto. Na o.a. een nieuwe heup en een hernia en dan de moed laten zien om te gaan. Trainen om van niets weer naar 10-15 km per dag te gaan, zijn dan topprestaties. Super!

Vandaag was het 12 km bijna alleen stijgen door het schitterende Galicië. We zijn net voor Ferreiros in Casa Morgade. Voor morgen nog een beetje stijgen.

Gisteren was het al 23.30 voor we de herberg Casa Peltre (Sarria) in kwamen. We sliepen op een slaapzaal met 7 stapelbedden en we deden uiterst rustig met een klein lampje aan. Na zo een reisdag voor de meesten een onrustige nacht. Dat viel niet mee.

In de nacht was het gelukkig wat afgekoeld en bij vertrek was het nog mistig. We zijn er klaar voor. Tine en Toos hebben al rugzakvervoer en hebben zo ook al de eerste dag een iets makkelijker start.

De zon komt er voorzichtig door.

Direct na Sarria is een van de oudste paden van de Camino omgeven met eeuwenoude bomen. De kracht van die bomen straalt eraf.

Eenmaal op hoogte hebben we uitzicht over een dal net autoweg.

Voor Tine is het haar eerste Camino. Ze geniet van deze eerste stappen. Vandaag koopt ze al een schelp en vindt een steentje die ze ter gedachtenis aan haar man meedraagt naar Finistere.

Ook in Galicië is het veel droger nu in de zomer. De graanvelden zien er al die uit. Goudgeel kleuren ze in het ochtendlicht.

Bij Barbadelo bevindt zich een “Santiago” kerk van de 12e eeuw. In deze Romaanse kerk bevindt zich een beeltenis van Santiago

De paadjes zijn ommuurd, begroeid met mossen en hier en daar stapstenen naast een watertje.

Vandaag lopen we eerst 6 km naar Mercado do Serra. Met café en klein winkeltje, waar we wat fruit konden kopen. Ik koop er een broodje voor de lunch, die we na 4 km nemen. Geen slecht plekje toch…?

Dan nog 2,3 km naar onze herberg.

Zo nu zijn we er. Om 14.30 uur, blij dat we er zijn

Dat verdient een biertje. Onze eerste dag zit erop.

7 reacties op “Dag 1 Sarria – Morgade

  1. Het ziet er prachtig uit, mooie omgeving, goed weer. Het is gebnieten van de prachtige foto,s. We wensen iedereen een mooie tocht!

  2. Wat een heerlijke 1e etappe na een toch wel enerverende reisdag. Dames allemaal Buen Camino. Geniet ervan. Heerlijk om met jullie mee te genieten.

  3. Wat een heerlijke 1e etappe na een toch wel enerverende reisdag. Dames allemaal Buen Camino. Geniet ervan. Heerlijk om met jullie mee te genieten.

  4. Goed begin van deze tocht! Mooi verslag met bijpassende foto’s. Ik blijf het volgen ma (Mariet). Respect voor jullie. Geniet er van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.