Camino Inglés dag 7 Sigueiro Santiago

7 augustus, 17 km, bewolkt 25 graden

YES! De eerste mijlpaal hebben we vandaag bereikt. We zijn na 120 km in Santiago aangekomen. We voelen ons dankbaar dat we dit zonder blessures hebben kunnen realiseren.

Hiervoor waren we vanochtend om 9 uur vertrokken uit Sigueiro. Tijd genoeg, geen haast en vooral ontspannen. Zo wilden we het doen. Wat heerlijk! Zo liepen we nagenoeg alleen door het mooie Galicische landschap.

Nog 10 km te gaan…..

Er zijn wel hoogteverschillen, maar die vallen echt mee. Een klein beetje aanpassen. Het tempo en de grote van je passen en dan komen we met gemak boven.

Na bijna 2 uur nemen we pauze. Op deze route zijn niet zoveel cafeetjes. Het is heerlijk wandelweer en hier wachten Marieke en Patricia.

Nog 7 km te gaan….. schitterende bospaden en holle wegen.

Dan komen we via een industrie gebied Santiago binnen. Daarna door oude smalle steegjes met Horreo’s. Opvallend is het kruis op de meeste Horreo’s. Veel Spanjaarden zijn erg gelovig en vragen zo om bescherming van hun oogst.

Het is echt zo. De kathedraal in zicht. We lopen naar Praza de Obreiro. Het grote plein voor de kathedraal.

Uitgelaten feliciteren we elkaar en genieten op de grond van kathedraal, zonder de steigers. Gefeliciteerd kanjers! Dit hebben jullie toch maar gedaan. Deze keer was de enorme hitte de uitdaging. Het is ons gelukt.

De stempel in ons paspoort geeft aan dat we de pelgrimstocht van Ferrol hebben voltooid.

Daar hoort de Compostela bij. Trots zijn we dat we deze in ontvangst mochten nemen.

Morgen een dagje Santiago en dan gaan we door naar Muxia…..nog 80 km.

9 reacties op “Camino Inglés dag 7 Sigueiro Santiago

  1. Goed gedaan dames! Ik kreeg al een appje van Patricia! Ik ben trots op jullie. Die Compostella ga ik ook nog een keer verdienen…
    Lieve groeten, Esther

    1. Ik ben me bv veel meer bewust van, dat het voor iedereen anders kan zijn. Ieder mag op zijn manier “aankomen” in Santiago. Het is goed zoals het is, het is goed zoals iedereen verschillend is…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.