Dagje Santiago

8 augustus

Een dagje Santiago is voor mij, rustig door de kleine straatjes wandelen. Genieten van alle pelgrims die uitgelaten Santiago bereiken. Hun ogen stralen, de houding is open en alle pelgrims zoeken hun medepelgrims op het plein voor de kathedraal. In de avond is de kathedraal mooi verlicht. Net bij schemer vind ik het mooist.

Een bezoek aan de huiskamer hoort erbij. We krijgen deze mooie tekst van Ricky Rieter. Zo voelt dat voor mij, als ik weer thuiskom. “Als rijkdom opgeslagen in de weg, die ik zelf ben”.

In deze huiskamer is nu een prachtig kleed te zien. Inspiratie voor quilt of schilderen? Ik vind het heel inspirerend.

In de avond naar de muziek voor op het plein onder de bogen. Een supersfeer. De muzikanten hebben samen veel plezier en brengen dat over.

Een andere kerk en klooster bezoeken, zoals Santa Maria la Real de Sar. Een pareltje. Buiten het centrum, naar de moeite waard om te gaan bekijken.

In de middag gaan we samen eten. We dachten bij La Tulla, waar je heerlijk vegetarische gerechten kunt eten. Helaas was het vol. Het straatje “Entreruas” is het smalste straatje van Santiago.

En…een van mijn favorieten in Santiago….een excursie op het dak van de kathedraal, met uitzicht over de binnenstad. Precies op dat moment, was het aan het regenen. De rode daken krijgen glans en de regenwolken, zorgen ervoor dat deze rode daken nog mooier overkomen. Zeker nu de kathedraal helemaal uit de steigers is, de moeite waard.

Een pareltje van een Santiago dag. Dat was het. Morgen gaan we op we op weg naar Muxia.

4 reacties op “Dagje Santiago

  1. Mooi hoor Mieke , om zo te kunnen genieten van je rustdag .. En de anderen natuurlijk En wat een mooie texst word je stil van , ff binnen laten komen . Mooie wandeldag morgen .

  2. het zijn mooie foto’s en de uitleg is ook prachtig ik wist niet dat je op hetdak van de kathedraal kon.
    ik heb een vraagje ik weet het is nog lang daar ik maar volgend jaar vertrek ben ik toch op zoek gegaan vanuit welke vlieghaven ik kan vertrek vanuit België maar op je blog zie ik dat je van madrid naar coruna vliegt maar als ik dat opvraag dan herkennen ze coruna niet als vlieghaven heeft die vlieghaven nog een andere naam misschien.
    veel succes vandaag want het is een flinke klim vandaag ben nog maar pas thuis en voor mij was het de eerste dag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.