Camino Ingles dag 6 Bruma -Sigueiro

6 augustus 25 km, bewolkt 25 graden

We hebben toch echt mazzel! De 2 afgelopen dagen waren zo ontzettend heet en we hadden een korte afstand, die we voor et heetst van de dag hadden afgelegd. Nu vandaag stond 25 km op de planning en de temperatuur is aanzienlijk gezakt en het is bewolkt. Zo is het te doen. Gisteren was het 37 graden. Het leek wel of mijn lichaam ging koken. Voor mij te heet. We zochten de schaduw op om het enigzins draaglijk te hebben.

Nog meer mazzel…. Geen winkels onderweg en er stopt zomaar een auto die brood verkoopt, zodat we toch eten hebben voor de lunch. Maar eerst hebben we om 7 uur ontbijt in het nabij gelegen restaurant, Casa Grano.

In de vroege ochtend is er weer een laagje nevel te zien, die de Horreo omlijst.

Er zijn vandaag wel wat hoogteverschillen, die zijn beperkt. Ondanks dat het 25 km is, vinden we het vandaag goed te doen.

De zon probeert er door te komen, als we in het dorp Ardemil een beeldentuin te zien krijgen.

Ook was er een grote dinosaurus en er was….een pelgrim, die ging alleen op pad..?

Vanwege de voorspelde hitte, kozen we voor een eerste pauze bij Cruceiro. We hadden er al 11 km opzitten. Na ruim 2,5 uur waren we daar. Toen we er net vertrokken waren, hoorden we een auto toeteren. Dat wist ik nog van de vorige keer, toen ik hier was. We konden er brood kopen. Dat deden we en zo hadden we met lunchtijd en alles wat er hier en daar nog in de rugzakken zat, precies voldoende. Samen delen wat we hadden, een echt pelgrimsgevoel.

Het is bijzonder mooi vandaag. Vooral het eerste stuk. Onverharde paden en rustige boerenweggetjes.

De laatste 7 km waren over een pad langs de snelweg. We merken dat we een grote stad naderen.

Door niet zo een goede ervaringen met hostal Miras, kies ik deze keer voor Albergue O Fogar da Chisca. We hebben een 6 persoonskamer, stapelbedden en een afscheiding met andere pelgrims door een gordijn. De bedden zijn opgemaakt, er liggen “echte” handdoeken en de was kan buiten hangen. We worden verwend. De bagage van Riet en Joke wordt dagelijks verzorgd door Correos. Ook deze keer was de bagage er bij aankomst.

Dan is er tijd voor het etappedrankje, en voor mij ook alvast wat te eten. In Spanje eten ze laat, vanavond is het 19.30 uur. Er staan kikkererwten op het menu. Heerlijk!

2 reacties op “Camino Ingles dag 6 Bruma -Sigueiro

  1. dag Mieke ik vind het een hele prestatie van jullie om 25 km te wandelen.
    ik ben juist terug van de camino finisterre en muxia. De eerste dag zat er daar ook een flinke klim in en weet hoe moeilijk ik het had om volgens het boekje 22km te wandelen.
    graag zou ik volgende jaar de camino ingles doen , daardoor ben ik op zoek naar gegevens. heb jij een boekje met uitleg in verband met auberge en cafee’s of iets om te drinken . dat is mijn grote zorg? ik wens je nog het beste en volg jullie zeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.