Camino Ingles dag 5 Presedo – Bruma

5 augustus, 12 km, heet in de middag

De etappe van vandaag ziet er heel zwaar uit. Volgens het boekje zou het 16 km zijn en met de hoogteverschillen erbij 20 km. Met de voorspelling van 37 graden, besluiten we vroeg te vertrekken. Pauze te houden bij het eerste café Casa Julia en dan proberen om voor de middag in Bruma te zijn. 37 graden is echt te warm om te lopen.

Het loopt anders. We zien geen Casa Julia en lopen eigenlijk zonder erg de grote berg op van 400 meter. Pas bovenop de berg hebben we pauze en hebben dan 9 km gehad, in 2,5 uur. Daar blijken we nog maar 3 km naar Bruma te gaan te hebben. In totaal van Betanzos naar Bruma 25 km ipv 28 (+4 vanwege de stijgingen) Dat valt dus reuze mee.

Deze ochtend worden we getrakteerd op een rode zonsopkomst. Een moment met een gouden randje.

Brede rustige wegen door Eucalyptus bossen.

Langzaam lost de mist op bij het dorp Leiro.

Niet wetende dat we al aan de grote klim bezig waren, zegt Joke….ik trek het niet, dadelijk nog 6 km stijgen. En wat blijkt, zomaar lukt het wel

Deze wegen zijn het mooist. De bladeren zijn boven de weg ineengestrengeld en maken voor ons een schaduwrijke tunnel. Marieke en Joke, zoals gewoonlijk met iets meer snelheid, voorop.

Onverwacht snel zijn we bij de herberg. Erg vroeg, en dat is heerlijk, omdat het in de middag echt heet is.

Dichtbij de herberg is een bar. Daar gaan we alvast wat drinken…..nog veel te vroeg voor mijn biertje.

Bij deze herberg zijn er velen die er niet kunnen slapen. In totaal 20 personen. Er zijn veel groepen van vooral Spaanse jongelui. Hier rijden dan ook taxi’s af en aan. Hier in de buurt is een hotel, ik denk dat ze daar heen gaan.

2 reacties op “Camino Ingles dag 5 Presedo – Bruma

  1. Mooi dat er een bar is. Die was er een paar jaar geleden nog niet. We moesten toen nog 1,5 km naar het benzinestation aan de grote weg lopen. Gelukkig hadden die bier (dat dan weer wel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.