Toch Botafumeiro

1 juli, Santiago

Graag wil ik nog wat mooie foto’s van mijn laatste dag in Santiago delen.

Tijd om te landen: dat is naar de kathedraal gaan. Ik dacht echt op tijd te gaan, want ik weet het is druk. Staat er voor de kathedraal al een rij van 1/2 uur. Niet erg. Leuk moment om pelgrims te ontmoeten. Aan het einde van de mis, werd de Botafumeiro door de kerk geslingerd. Een mooi moment.

Ook Jerry uit Bulgarije komt aan en voor haar heb ik een overnachting in San Martin Pinareo kunnen regelen. Wat is ze daar blij mee. Speciaal voor mij heeft ze een steentje in de vorm van een hart meegebracht. Ik ben er ontroerd van.

Het regent regelmatig en wat is dan fijner een museum te bezoeken. Het pelgrims museum, met de geschiedenis van de pelgrimage. Erg interessant!

Alle achtergelaten boomstammetjes, die als wandelstok worden gebruikt hier verzameld.

Naast San Martin Pinareo is het klooster te bezoeken. Hier is een tentoonstelling van Gaudi te zien. O.a. de ontwikkeling van de Sacrada Familia, de Gaudi kerk die in Barcelona wordt gebouwd. Het glas in lood is al ver klaar.

Nog een wandeling door het Alameda park met uitzicht op de kathedraal en een standbeeld van een professor.

Het valt niet mee hetzelfde gezicht te trekken…..?

Tot slot….. Dit sieraad is speciaal voor mij ontworpen door Regina ter gedachtenis aan mijn man Jan. Hoe speciaal is het dat ik op de foto een hart zie verschijnen…..Zo is hij altijd bij me geweest.

8 reacties op “Toch Botafumeiro

 1. Tjee wat jammer dat ik geen vakantie heb anders was ik met je mee gegaan 🙂
  Wat een mooi steentje en wat een lief gebaar. Mooie foto’s ook enneh je lijkt wel hoor met je gezicht 🙂

 2. Blij voor u in Compostella!!
  Heel mooi ook jouw juweelhartje !
  Ik zal rond dezelfde periode in september ook op stap zijn van Astorga nr Santiago,
  met een Vlaamse groep.
  Wij zouden op 14 september daar aankomen,
  Dan zijn jullie waarschijnlijk al voorbij.Spijtig!
  Groetjes,Mieke,en het allerbeste toegewenst!
  Frie

 3. Mooi hoor zo’n laatste dag voor jou op je eigen Camino !! Ben toch benieuwd hoe je de andere Camino’s nu gaat beleeft met de groep !! Met nog meer verrijking misschien , samen beleven dat is zeker . Nu thuis weer even landen . Maar ook fijn met je dierbaren om je heen . Wens je een goed terug reis .. En tot ziens ?

 4. Lieve Mieke, wat heb je een prachtige Camino gelopen en dat je je verslag eindigt met een foto met dat prachtige sieraad dat ik steeds weer tegenkwam op foto’s onderweg bezorgt mij kippenvel. Zoveel liefde geeft nog altijd zoveel betekenis aan jouw leven! Erg mooi, net als jou, net als jouw individuele reis. Prachtig, heel mooi afgesloten. Hier kan je vast en zeker verder mee. Wens jou alle goeds en moois toe op je verdere levensweg???

 5. Bravo Mieke, que alegría de verte delante de la catedral, yo llegué el 27, me hubiese gustado muchísimo compartir contigo ese momento. Un fuerte abrazo.
  Joaquin

 6. Hoera je hebt de Camino uitgelopen .Wat een fantastisch gevoel moet dat zijn.
  Petje af hoor! Wat zal ik je leuke foto s en verslagen missen.Fijn dat je dat met ons gedeeld hebt.Veel geluk en plezier met wat de Camino je gebracht hebt.
  lieve groet Silvia

 7. Wat fantastisch Mieke, je hebt de Camino uitgelopen. Genoten van je verhalen fijn dát je dat met ons gedeeld hebt. Nu afkicken voor en ondertussen ontmoet ik steeds meer mensen die de tocht hebben gelopen ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.