Santiago roept

25 juni, 17 km, 34 graden, zonnig, Sarria – Mercadoiro

VERRASSING…….Ik ben weer terug.

Dank je wel voor jullie reacties. Doet me heel goed.

Direct onderweg naar huis begon ik twijfelen. Wel of niet mijn Camino afmaken? Wat gaat er dan door me heen? Ik zeg altijd:” het gaat om het onderweg zijn” in plaats van de bestemming. Ik was al ruim 3 maanden onderweg, dus dat is lang genoeg zou je zeggen. Maar op de een of andere manier is het bereiken van Santiago een deel van het onderweg zijn. Niet omdat ik het van mezelf moet, maar omdat ik Santiago voel als een soort thuiskomen. Toen mijn zoons zeiden, je maakt het toch wel af ma? Of bij twijfel: kies dan voor afronden. Mijn hart maakte een sprongetje.. Toen wist ik het…ik ga mijn grote droom wandeling afmaken. Voor mij is het niet belangrijk dat ik nu een stukje oversla, ik vertrek vanaf Sarria. 113 km vanaf Santiago, zodat ik deze week Santiago kan bereiken.

Een vliegticket gevonden van Eindhoven naar Madrid en via “Bla bla car” een lift gekregen. Is dat wel veilig zou je denken? Mensen bieden via de website een lift aan en anderen kunnen gebruik maken van die lift. Ik had Spanjaarden horen vertellen dat dit goed werkt. Zo durfde ik dit. Samen met nog 2 pelgrims rijden we mee met iemand van de Guardia Civil (een soort politie). Zo kwam ik om 02.00 uur in Sarria aan. Hier had ik een hotel gereserveerd.

Nu ben ik zomaar in mijn geliefde Galicië aangekomen.

Daar staat mijn gele pijl weer. Hier is het bruggetje direct na Sarria. Vanaf het hotel kom ik nu van de andere kant bij deze brug uit.

De snelweg is niet ver weg. Het is hier erg stil. Waarschijnlijk omdat ik nu laat vertrok. Iedereen vanaf Sarria was natuurlijk al weg. Het wordt vandaag weer boven de 30 graden en dan kun je het beste om 12 uur klaar zijn met lopen.

Deze schaapsherder had veel jonge lammetjes bij zich. Hij wilde zelf niet op de foto…..Deze keer heb ik een uitzondering gemaakt en de foto toch genomen. Door hem straalt deze foto vooral rust uit.

Het is hier pas een dag of 10 zo warm, daarvoor heeft het veel geregend.

De bloemen groeien weelderig. Hier in Galicië heb je veel met muurtjes omrande paden. De mossen zijn nog groen en de vetplantjes laten hun bloemen zien

Elk boertje heeft ze in de tuin. Deze koolplanten, waar de Caldo Galleco (een voedzame soep met de bladeren, aardappelen, witte bonen en soms Chorizo)

In Galicië is het steeds gloeiend. Geen grote bergen meer maar glooiend landschap.

Links staan de Horreo’s. Graanopslagplaatsen die al jaren het landschap sieren

De eerste 12 km loop ik door, omdat het vooral na de middag heet wordt. Deze keer overnacht ik in de prachtige herberg voor Portomarin, Mercadoiro. Ik ben er om 14 uur, de hitte komt later.

28 reacties op “Santiago roept

 1. Ik hoopte al zo dat je de kracht vond om je mooie reis af te kunnen maken. Heel goede laatste week gewenst. Buen camino mieke

 2. Heel goed gedaan Mieke! Toen ik las dat je naar huis kwam, dacht ik meteen dat ik dat een heel logische en goede beslissing vond én dat je ook weer terug kon gaan. Ik ben blij dat je dat zelf ontdekt hebt en gedaan hebt. Buen camino! Vanaf vandaag lees ik weer elke dag jouw berichten! Tot en met Santiago! Dimphy

 3. Wat goed van je, Mieke! Ik vond het al zo jammer dat je niet in Santiago uitkwam.
  Ik wens je een hele mooie week en een een geweldig weerzien met Santiago.
  ( en ik miste jouw verslagjes…)

 4. Fijn dat je zulke lieve zoons hebt met zo goed advies. Goed dat je terug bent om je Camino af te maken.
  Burn Camino verder Mieke

 5. Mieke wat fijn voor je , en welkom terug . Voelt voor ons ook een beetje als thuiskomen . En heerlijk weer je verslagen te kunnen lezen. En de mooie spreekwoorden van beleven. Wat zullen deze laatste km bijzonder zijn voor je ik denk zelf specialer . Zoals ken al in je koptekst zelf schrijft Santiago roept . Knap hoor om dan toch de draad of moet ik zeggen de wandeldraad weer op te pakken. Ik wens je de mooiste km toe naar Santiago .. ? Slaap zacht en een mooie dag morgen .. ❤️

 6. Heel veel respect Mieke. Zo mooi om het goed af te sluiten. We kijken weer uit naar de prachtige foto’s en je mooie verhalen. Lfs uit Alphen

 7. Dag Mieke, hoi! Je bent er weer! Genieten weer met jou!! Nog een goede week…..en als de week langer is…..geen probleem!!
  Buon Camino………
  Fiet

 8. De beslissing terug naar huis te gaan was een liefdevolle beslissing voor Jos, de beslissing om terug naar de Camino te gaan een liefdevolle beslissing voor jezelf. Je bent een Topper. Buen Camino. Geniet ervan!!

 9. Hier heb ik niets meer aan toe te voegen ik ben het met iedereen eens je bent dapper.
  Ik volg je weer elke dag hoor Mieke. Jans.

 10. super mieke! het laatste staartje genieten. en dan lekker ‘thuiskomen’. enne we genieten weer lekker mee. groetjes ilona

 11. Dapper Mieke om weer terug te gaan en de camino nog af te maken. Geeft toch een beter gevoel. Nog een fijne week en ik blijf je volgen. Buen camino

 12. Lieve Mieke,
  Wat een kanjer ben je toch.
  Goed dat je teruggaat om je einddoel te bereiken.
  Ik volg je ook weer.
  Veel zegeningen dit laatste stuk.
  Liefs Ans

 13. Lieve Mieke,

  Wat een moedige en goede keuze om terug te gaan en jouw “onderweg zijn” af te maken. Ik wens je nog mooie dagen en ik wens ons, de lezers van jouw blog, nog mooie foto’s en verhalen.

  Een warme groet,
  Cees

 14. Ha die Mieke, het verbaast mij niets! Ik heb slecht 1 x met je mee mogen lopen maar heb toen al ervaren dat je een doorzetster bent! Hele fijne laatste kilometers met Santiago in zicht! Lieve groet Trijntje

 15. Heerlijk dat het mogelijk was om alsnog je droomproject af te maken.
  Het is werkelijk stoer!!!!!!!!!!!!
  Maak er een prachtig slot van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.