Reflectie 2

27 juni, 24 km bewolkt, 20 graden, Ligonde – Melide

Een beetje veel van het goede schreef ik gisteren, toen ik schreef over een film van Jezus. Ik dompel me onder en vind het het mooie film met allerlei mij bekende Bijbelverhalen. Hoezo onbevooroordeeld??

De sfeer in Albergue La Fuente is uitstekend. Een warm bad voor mij. Na het eten hadden we een spel, waarbij je foto’s uitkoos van hoe je je voelde, voor, tijdens en hoe je verwachting is na de camino. Ik noem dit verslag dan ook reflectie 2; zie verder. Vanochtend lag er voor alle pelgrims een persoonlijke kaart. Het doet me goed en met een glimlach vertrek ik.

Het rustig glooiende landschap van Galicië laat zich ook vandaag van haar mooiste kant zien. Het is aangenaam weer om te wandelen en er is dan ook geen noodzaak heel vroeg te vertrekken.

Als ik Palas de Rei passeer is het inmiddels 10 uur. Het is bijzonder rustig. Ik ben helemaal in mijn element en luister naar het lied ” one day over the rainbow”. Alle pelgrims van gisteren waren allang uit Palas de Rei vertrokken.

In Furelos denk je dat je in Melide bent. Over een oude brug kom je in een stad. Dan is het toch nog bijna 2 km. We zijn er “bijna” zou ik normaal gezien zeggen. Als je dat zegt of denkt, gaat iedereen (en ook ik) uit van 10 minuten. Het venijn zit in de staart. Ik voel dat ik moe ben en dat het genoeg is voor vandaag. 24 km. De eerst volgende Albergue zou 30 km zijn en dat is teveel. Nog 55 km te gaan naar Santiago.

Dat etappebiertje heb ik weer verdiend.

Reflectie:

1: Welke foto geeft je gevoel weer bij je vertrek?

Een spin in een web met prooi: voor mij betekent dit: ik heb de mogelijkheid (het doet zich voor) en ik heb een vangnet van mensen om me heen, die me steunen.

2:

Hoe voel je je nu?

In alle rust terugkijkend over mijn Camino en mijn leven. “Het is goed, zoals het was”. Zonder schuldgevoel, wetende dat ik zo goed als ik kon, heb gehandeld.

3:

Wat zou je willen als je deze Camino heb afgerond?

Zorgzaam, zachtheid: er zijn voor anderen. Voor mijn familie, mijn vriend en vrienden, maar ook voor de pelgrims die op hun Camino met mij meegaan……..

9 reacties op “Reflectie 2

  1. Prachtig Mieke, ik lever me graag over aan jouw zachtheid en zorgzaamheid tijdens mijn Camino in augustus! Ik verheug met er op.

  2. Je hebt het weer allemaal mooi weer geven. Prachtig kan je dat ik geniet weer ten volle je maakt zelfs mij blij. En wat een prachtige foto,s weer. Je bent er bijna.

  3. Ik sluit me aan bij de woorden van Esther….
    Met klein verschil…. voor mij de Camino Primitivo volgend jaar. Ik moet dus nog even wachten op jouw zorgzaamheid en zachtheid
    ?

  4. Prachtig Mieke zoals je het omschreven heb . Meevoelen, meeleven en beleven met je zo voelt het voor mij . En wat ben je er dicht bij !! Mooie dag weer morgen ( of eigenlijk vandaag ) ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.