Not walking

15 juni, rustdag, prachtig weer 25 graden

Wat staat er boven het verslag van gisteren: “Keep walking”. En wat gebeurt er? Ook Christine van de herberg in Villares de Orbigo vond het dringend nodig dat ik met mijn hoest naar de dokter ging. Omdat ik zeker geen longontsteking wil krijgen, ga ik mee naar de dokter. Zware keelontsteking en gelukkig geen longontsteking. Ik krijg anti biotica en direct na het innemen wordt ik intens moe en word emotioneel. Moet ik dan toch toegeven aan een dag rust? Ja! Dus vandaag niet: “keep walking” maar pas op de plaats. Dit vind ik heel moeilijk! En juist nu vind ik in mijn dagboek de volgende tekst: ” Je valt niet omdat je zwak bent, maar omdat je denkt dat je sterk bent”. Hmmm daar moet ik over nadenken. Dat doe ik op de sofa van de bovenverdieping.

Hier in de herberg is geen beter plek om een dagje uit te rusten. Ik krijg vanavond een kamer alleen, er wordt heerlijk voor me gekookt, ik word in de watten gelegd. In de ochtend loop ik even door het dorp om bij de apotheek nieuwe Vicks te kopen. Het is een prachtige dag met veel zon.

Ook in deze nis is Jacobus te zien.

Op deze plaats komen de pelgrims voorbij. Het dorp Villares de Orbigo nog in volle rust. Als je hier naar rechts kijkt, zie je de herberg van Christine.

Op het terras tegenover de herberg kijk ik naar de pelgrims die langskomen. En…wat leuk. Degenen die 1 dag langer in Leon bleven komen tussen de middag hier langs. Zo zie ik Sigrid, Marieke en Petra weer. Wat een toeval, dat ik juist op dat moment buiten zit.

In de avond zitten we buiten. Genieten van een heerlijk maal, met veel verse groenten.

16 reacties op “Not walking

 1. Wat goed en knap Mieke. Ik herken dat altijd maar door willen gaan en niet zwak willen zijn. Dit is pas sterk. Ik hoop dat je snel opknapt en geniet maar even van die liefdevolle zorg. Volgens mij geen betere plek voor deze noodgedwongen rust. Camino cadeautje dus. Beterschap. Liefs Rianne

 2. Hallo Mieke. Ik volg jou nog steeds. Camino momentje. Heel goed om een dag rust te nemen. Je doet het gewoon heel goed. Geniet van deze dag . Je mag ontzettend trots zijn op jezelf
  De laatste kilometer. Veel camino plezier nog. Lieve groet Roza

 3. Een paar stappen minder mag best , ja snap datbje daar moeite mee hebt . Maar juist er aan toegeven maakt je sterk. En wie wil nou niet een dagje in de watten gelegd worden. Pas goed op jezelf . Morgen weer een dag waarop je nieuwe stappen zetten mag . Goede nacht? ? en voor morgen een mooie dag . ?

 4. beterschap Mieke. heerlijk dat er zo goed voor je gezorgd wordt. geniet ervan
  Christine is een héle fijne vrouw. ik heb daar vorig jaar ook geslapen en er héérlijk van genoten. ??

 5. Lieve Mieke,
  Je bent al zoveel kilometers op weg, en prachtige verslagen met schitterende foto’s! Blijkbaar geeft je lichaam een signaal en heel goed dat je het niet negeeert. Vandaag ‘pas op de plaats’ en dat vind je moeilijk….. maar je doet het gelukkig wel en geniet van de dag en de ontmoetingen die je hebt. Niets is voor niets is het gezegde. Toch een dag met camino-momenten. Chapeau en beterschap. Lieve groeten ?

 6. Het is inderdaad moeilijker om toe te geven aan dagje rust dan aan door te lopen. Goed gedaan . Ik ben trots op je . Via jouw verhaal loop ik met je mee.

 7. Wat een mooie tekst, Mieke!
  Hmmmm, moet ik oook over nadenken…..en….er zit een diepe waarheid in!
  Beterschap, Mieke! Dan maar een dag later : er komen dan andere mooie momenten op je tocht! Ik lees het!
  Dank je wel!

 8. Heb je goed gedaan om een dag rust te nemen. Naar je lijf luisteren je hebt er maar een hoor? Dat moet nog langer mee. Ik ben trots op je. Goed gedaan. Vandaag weer he?En zo zie nog eens bekende mede pelgrims.

 9. Het heerst hier oom al al kon ik geen rustdag meer inlassen. Maar ik was in staat op straat te gaan liggen slapen. Heel verstandig dat je de tijd neemt te herstellen. Zeker snip verkouden en vliegen is een lijdensweg bleek vanavond en de verkoudheid is niet snel weg hebben meerdere van ons ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.