Keep Walking

14 juni, 17 km, zonnig 25 graden, Villar de Mazarife – Villares de Orbigo

Vandaag ben ik blij verrast als ik deze steen zie liggen:

Keep walking, Be greatfull, Enjoy every minute, Feel alive
Blijf lopen, ben dankbaar, geniet van elke minuut en voel je levend

Wat een kracht voel ik daaruit….dat wil ik alle lezers meegeven.

Net of deze pelgrim aan me vraagt: ga jij naar Santiago lopen? Als mijn voeten me brengen ga ik dat zeker doen…..

Na Villar de Mazarife volgt een rechte weg naar het westen. Bij zonsopgang precies de zon in de rug.

Deze weg lijkt eindeloos, zowel als ik vooruit en achteruit kijk. 6 km lang. Ik loop vandaag met Stephy en de km zijn zo voorbij. Tijd voor ont-moeten, tijd voor delen en gehoord worden.

Voor Villavente is een onverhard pad. In dit dorp zijn een paar bars en natuurlijk wordt de Camino omgeleid, zodat de pelgrims door het dorp komen. Als er meerdere horeca gelegenheden zijn proberen ze soms de pijlen zwart te maken. Verwarrend voor de pelgrims.

Zo ook vlak voor Hospitale de Orbigo. Na de snelweg strijden de gele pijlen voor rechtdoor of linksaf. De pelgrims samen zijn het eens. Ieder legt er zijn steentje bij. Hier moeten we duidelijk rechtdoor.

Waarschuwingsborden voor overstekende pelgrims. Met humor is er wat anders bij getekend.?haha

De bekende brug van Hospitalero de Orbigo.

Met deze strak blauwe lucht is elk kerkje prachtig om te zien.

Nog 3 km over een veldweg en ik ben bij de herberg “Albergue Villares de Orbigo” van de gastvrije Belgische Christine

Ik logeer daar samen met Agnes en Stephy. De andere Camino maatjes kiezen voor 29 km naar Astorga. Dat is mij te ver. Omdat ik graag naar deze herberg ga kies ik voor 18 km. Wie weet, zie ik mijn andere camino maatjes nog terug….

3 reacties op “Keep Walking

  1. Eindelijk Mieke je hebt mooi en warm weer. Daar heb je lang op moeten wachten. Wat een schitterende foto’s zeg ! Met de zon en blauwe lucht erbij maakt alles heel anders.

  2. Wat een mooie tekst ligt er zo maar op je pad. Hoewel…. vast niet “zomaar”… Fijn dat je hem ons deelt. Prachtige foto’s weer!

  3. Dank voor het delen van de tekst !! Een steen weerleggen zodat andere pelgrims de juiste weg kiezen , ja dat is delen “mooi. En wat fijn wat warmer weer . Wat een beetje zon je al niet goed laat voelen. Of is het het goede gezelschap dat je steeds ontmoet !! . Prachtige foto’s weer . Elke dag genieten .. Mooie dag weer morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.