Meseta dag

8 juni, 16 km, regen, later droog 16 graden, Poblacion – Carrion de los Condes

Meseta dag……stel je voor 1 recht pad langs een drukke weg met regen. Geen mooie route, vandaag ga ik IN zo een Meseta dag. Niets te zien, alleen ervaren wat het met me doet.

Het zit vandaag in de kleine dingen, zoals een fijn gesprek met Marieke uit Nederland. Een tekst die ik plotseling zie. “Hope is the only thing stronger then fear”. Op zo een pad als vandaag ga ik daar even over nadenken. Ik wens iedereen die dat nodig heeft hoop.

Of de mooi kerk onderweg in Villalcazar van de 13 e eeuw. Even die oude kunst bewonderen. Toen wisten ze al hoe ze moesten bouwen tot een stevig bouwwerk.

Elke pelgrim van de Camino francais heeft hier wel een foto van. Bij bij kwamen herinneringen van 2009 boven.

Het hoogtepunt is het slapen in de herberg Santa Maria. Iedere dag om 17 uur zingen de zustertjes. Zij willen geen foto’s, het is alleen voor het hart zeggen ze. Het raakt me, evenzo de persoonlijke zegen. Een zuster of de priester houdt je hoofd vast en zet er een kruisteken op. Heel intens. Dat kan ik wel gebruiken vandaag.

4 reacties op “Meseta dag

  1. Eindeloos , zou ook een koptitel kunnen zijn. Lange paden blijven een mooi vergezicht , goed voor de moraal, zonuren fietser zeggen . Of geld dat ook voor de wandelaar . !! Dat eindeloos vind ik ook rust uitstralen. En je bent toch weer op je bestemming aangekomen. Shapeu !! Mooie dag weer morgen .. en een goede nacht .

  2. Ja Mieke zo,n dag hoort er ook bij dat weet je in de Maseta, dat is overdenken en hoe je leven verder kan lopen. Sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.