Leegmaken

7 juni, 18 km droog 17 graden, Albergue San Nicolas – Poblacion

Inkeer heb ik het verslag van gisteren genoemd. Het toeval wil dat ik daarna in mijn dagboek een tekst lees: “het is een kwestie van leegmaken”. Dan gaat het over wat je van jezelf verwacht, wat je denkt dat anderen verwachten en daaraan willen voldoen. Dat loslaten is leegmaken. Ik ben goed zoals ik ben en ik hoef me niet te bewijzen. Wat heerlijk als dat me lukt…. Als ik “leeg” ben is er ruimte voor nieuwe ideeën. De Meseta helpt daarbij…..En ook de sfeer die ik aantref in bv de Albergue San Nicolas. Er is geen elektriciteit binnen en we ontbijten met kaarslicht. Een vredig moment om de dag te beginnen.

Dat terwijl er gisteren ook iets heel speciaals was. Onze voeten werden gewassen met de boodschap erbij: moge deze voeten ons naar Santiago brengen. Ik zie bij iedereen die mooie Camino smile ontstaan.

Na het ontbijt nemen we afscheid van deze lieve Italiaanse vrijwilligers.

Van Itero de Vega naar Boadilla del Campo is het een licht glooiende weg. Een erg mooi deel van de route van vandaag. Ook vandaag is het een prima wandeltemperatuur. Koel en bewolkt. Wel is het helder.

De weg naar Fromista is heel anders. Langs een kanaal. Een rechte weg met bomen. Het lijkt of ik langs het Drongelens kanaal loop of ergens anders in Nederland ben.

Tot we bij de sluizen van Fromista komen. Door het grote niveau verschil klettert het water naar beneden…. Dit in tegenstelling tot Nederland waar het waterpeil gecontroleerd naar beneden zakt.

Het kerkje in Fromista is een van de hoogte punten. Even een kijkje nemen, is zeker de moeite waard.

Ik blijf niet in Fromista. Tot nu heb ik daar geen herberg gevonden waar ik me erg thuisvoel en ik loop nog 3 km verder. Dit pad ligt direct langs een grote doorgaande weg. Een saai stuk! Bij de snelweg is dit kunstwerk van pelgrims te zien.

In Albergue La Finca zijn een soort 1 persoonskamer (idee bedstee, maar dan veel groter) te vinden en er kunnen 12 pelgrims slapen. Prima adres voor wie rust zoekt en wie de andere dag een korte afstand naar Carrion de los Condes wil hebben.

3 reacties op “Leegmaken

  1. Geweldig weer Mieke wat een mooie route knap van je hoor.
    Dat is ook genieten voor mij.
    Dat je de kracht elke dag maar weer opnieuw.

  2. Ja fantastisch daar in San Nicolas! Verrassend hoe de jou zo bekende camino jou weer verrassen kan! Buen camino! Dimphy

  3. Mooie dag weer Mieke , en dan de keuze waar je slaapt , ergens waar je het naar je zin hebt !! Zo schrijf je. Die keuze te hebben is fijn , alleen jij maakt die op dat moment . En dat ontbijt met kaarslicht wouw. Dat licht draag je mee dat geeft je energie . En dan de schone voetjes , dat zal lekker gelopen hebben. Mooie dag weer morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.