Zware etappe

24 mei, 29 km, 28 (!) graden, Sanguesa – Monreal

De afstanden hier op de Camino Aragones zijn voor mij net te lang. Wat had ik graag tot aan Izco gegaan en dat zou dan 18 km zijn. Genoeg voor mij. Helaas is die herberg gesloten en de eerst volgende was tot aan Monreal. De hoogteverschillen en de temperatuur spelen met parten. Mijn knie is toe aan rustig aan doen.

Het oude deel van Sanguesa is zeer de moeite waard om te bekijken. Historische romaanse kerken, met prachtige portalen

Ook deze etappe is wondermooi! Ik heb er bijna geen woorden voor.

Bij de brug van Sanguesa, met vroeg ochtend licht, en wat nevel

Het blijft de GR653, de Aragones.

Veelal onverharde paden. Vandaag ben ik weer alleen op pad. Just me and my shadow….. Daniel en Johanna kiezen voor een variant die nog 5 km verder is. Ik was nu al veel te moe, dat had ik echt niet gekund.

De etappe is steeds stijgend en ligt in een prachtig dal. Het is alsof je de bergen kunt aanraken. Wat een heerlijke stilte….

Na 2 uur heb ik mijn eerste pauze. Een koninklijke zit met mijn rugzak tegen een boom. Op een vuilniszak, want deze week was ik in hoog gras wel door 4 teken gebeten. Ik zag de pootjes zitten. Even goed met tekentang verwijderen. Ik zie geen kringen of rode plekken, dus het zal wel meevallen.

in Izco geniet ik na 18 km ook van de pauze. Daarna nog 10 km te gaan. Het blijft ontzettend mooi. Op het kaartje van de hoogteverschillen lijkt het alleen maar te dalen. Dat is echt niet zo. De paden gaan recht overdekt heuvel en als je boven bent zie je de volgende heuvel alweer liggen. Die zijn in de hitte van de dag erg zwaar.

Dan is Monreal in zicht. De algemene herberg ligt naast de kerk. Hier is ook een bar en restaurant. Hehe, deze etappe zit er op. Morgen nog op deze route, daarna op de Camino francais. Voorlopig wil ik even terug naar 20 km per dag. Even rustig aan doen…

Mooie tekst tot besluit:

” Soms is het niet het licht, maar zijn het je schaduwen die je helpen om dingen beter te zien”….

15 reacties op “Zware etappe

 1. Prachtige tocht Mieke!! Hou de plek van de tekenbeet goed in de gaten de kring kan ook later nog komen en dan moet je een antibioticakuur gaan halen bij een huisarts.
  Geniet maar lekker verder 🙂

 2. Ik glimlach bij je laatste zin.
  En denk opeens aan Ella Fitzgerald “the shadow of your smile”.
  Fijne dag morgen.

 3. Knap gedaan Mieke. Zo’n lange etappe met zulke temperatuur. Maar wat zijn de plaatjes weer prachtig!

 4. Wat een bloemen…….klaprozen…..de kwetsbare onder de bloemen…..Mieke, wat kun je genieten ondanks de zware tocht!! 29km met 28 graden……wij nemen hier ons petje voor af!!!!
  We genieten zo met jou mee, maar we hebben dan ook wel enige zorg over jouw benen……echt!
  Tot morgen!

 5. Het blijft mooi !! Ik geniet van je foto’s en je mooie verhalen. Na morgen op de frances brengt mij wellicht nog wat herinnering aan mijn camino van vorig jaar. Succes verder

 6. Wat een mooie dagen weer , lees even wat dagen achtereen bij ,hier in Frankrijk. Zelf ook 2dagen gewandeld , met prachtige vergezichten , bloemen en vlinders , tussen de druivenranken door.. Kan me jou belevenissen zowaar voelen..
  Morgen een mooie dag weer , dat elke stap een beleving mag zijn ..

 7. Het is al eerder gezegd Mieke, maar ik kan het niet nalaten om het nog een keer te zeggen…. Wat een prachtige foto’s, …. hier geniet ik echt van. Ik vind het heel knap dat je na een zware tocht, ook elke dag maar weer tijd neemt om een verslag te schrijven, voor de vele volgers van Jou. Ik lees het met heel veel plezier.

 8. “The future depends on what you do today” (Gandhi)
  Ik geniet elke dag van je verhalen en prachtige foto’s, Mieke! Ik vermoed en hoop dat je blog voor velen een stimulans mag betekenen om ook zelf op stap te gaan.
  Vanaf de Camino Frances heb je gelukkig meer albergues onderweg om het soms “even rustig aan te doen”.
  Doen! 😉

 9. En bijna weer een mijlpaal bereikt, aansluiten op de Frances. Een groot verschil met wat je tot nu toe gelopen hebt, aantal pelgrims, van nog meer nationaliteiten. Gelukkig ook meer albergues zodat je weer jouw meest prettige afstand kunt lopen; Santiago komt toch al snel genoeg dichterbij. Buen Camino!

 10. Ineke en ik hebben genoten van je tpcht tot nu toe. Wat een prachtige landschappen en inspanningen! Morgen kom je langs Santa Maria de Eunate. Geniet van de plek. Wij komen morgen in Santiago aan.

 11. Mieke wat een prachtige manier om jou tocht een klein beetje mee ‘te maken’ . Ik ben elke dag weer onder de indruk en dankbaar dat je er bent!

  Harte groet Abhilasha

 12. Mieke, Ik maak een diepe buiging voor je. Wat een tocht !!!!en wat een innerlijke reis.!!!!!!
  De weg ontvouwt zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.