We gaan op avontuur

1e dag, van Schiphol naar Porto.

Na een uur wachten op Schiphol konden we eindelijk inchecken als groep. Ieders wens voor een plaats kon ingevuld worden wat al veel goedmaakt. Intussen natuurlijk alle tijd voor een foto, die de man van Meike voor ons kon maken.

Na de security waarbij Ilse en Meike hun bagage extra moesten laten controleren konden we eindelijk naar mijn favoriete koffieplek voor een bakje koffie/thee. Nadere kennismaking en een dwarsligger scoren en dan op weg naar de gate. Als het vliegtuig vertrekt en het niet vol blijkt te zijn neemt Frans zijn kans waar om 3 plekken voor zichzelf te scoren en Meike en ik hebben 3 plaatsen met zijn tweeën. We vlogen met TAP en kregen op de reis een broodje, een drankje en een snoepje. Ook nog een gratis kopje koffie of thee, dat maak ik niet mee bij andere luchtvaartmaatschappijen.

Met de metro naar het centrum van Porto waar we in het YES hostel overnachten. Na wat verwarring is het voor iedereen duidelijk dat het een hostel is, geen hotel.

Bij Casa Barança gaan we eten. Vanwege drukte gaan we eerst aan de overkant wat drinken en dan eten. De eigenaresse is erg vriendelijk en behulpzaam. Het pelgrimsmenu/menu del dia is uitstekend maar ook veel. Zo laat op de avond is de honger wat minder. Nu lekker slapen en morgen op pad.

7 reacties op “We gaan op avontuur

  1. Porto is een prachtige stad heb ik gehoord …. dus geniet ervan voordat Jullie beginnen aan je pelgrimstocht. Ik ga Rita en Jullie volgen en wens Jullie dan ook een Bom Camino.

  2. Het roept herkenning op, Yes hostel, iets drinken aan de overkant vanwege de drukte…. wat een mooie herinneringen. Ik wens jullie een hele mooie tijd met elkaar. Buen Camino. En uiteraard volg ik jullie pad door de fantastische blogs van Rita.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.