Chemin de Arle

15 mei, 21 km, koud bewolkt 12 graden, Pau – La Commande

Op de eerste plaats wil ik Rita Buen Camino wensen. Zij gaat nogmaals met een groep vertrekken voor de Camino Portugues en zal net als Ria ook verslagen maken. Van harte welkom om ook die verslagen te lezen.

Gisteren gingen we van Marsolan met de taxi naar Condom en namen vandaar een bus naar Pau. De plaats in Zuid Frankrijk waar een vliegtuig via Parijs naar Amsterdam vertrekt. Onze geplande dag in Pau, viel letterlijk in het water. De hele dag enorme plensbuien. De dagen van Jos zitten er weer op. Helaas had hij ook deze keer pech….geen bagage in Schiphol aangekomen. Die komt een vliegtuig later pas aan.

Lang heb ik zitten dubben, ga ik terug naar Marsolan of niet? Het praktische bood me de oplossing. Er ging vandaag pas een bus om 17 uur terug naar Condom en we waren om 5 uur in de ochtend op de luchthaven. De route van Arle loopt over Pau en daarom heb ik voor deze route gekozen. Hier vandaan ga ik naar Col de Somport. Dat is van Pau naar het zuiden en ik ga zo de Pyreneeën tegemoet. Van het vliegveld loop ik (nog in het donker) 7 km naar Lescar. Daar pak ik de Voie de Arle op naar La Commande

Dat is ook weer heel vreemd voor me. Afscheid nemen van Jos, een nieuwe route kiezen en al mijn Camino maatjes gedag zeggen. Na zo een onderbreking komt ook weer het gevoel boven….wel of niet doorgaan. Ik ga door?!! In Lescar zijn meteen weer hoogteverschillen.

Er volgen bospaden begroeid met varens.

Wijngaarden, waar de bladeren in rap tempo groeien. Enkele dagen warm weer, veel regen en het wilt wel groeien.

Heel in de verte zijn de Pyreneeën te zien. De lucht heeft bijna dezelfde kleur als de bergen…grijs.

Een veld vol bloemen…..paars, geel, wit…. prachtig!

Al vroeg kom ik bij de herberg aan. 13 uur. Ze hadden me niet gezegd dat ik er pas om 17 uur terecht zou kunnen. Pfff?. De gite La Commande, wat het vroegere pelgrimshospitaal was. Achter de kerk gelegen.

Normaal gezien kan ik altijd wachten, maar 4 uur met een temperatuur van 11 graden is wel heel koud. Een mede pelgrim stopt een dame in een auto. Daar mag ik wel binnen komen en ze maakt voor mij de open haard aan.

7 reacties op “Chemin de Arle

 1. Dit zijn de moeilijke dagen, al dat afscheid van mensen en een nieuwe route gaan beginnen. Het liefste zou je lekker thuis zijn en je hele huisje stofzuigen of in de bank ploffen met de Nederlandse krant, maar ja je loopt de camino en dat is soms doorbijten!! Er komen betere tijden en je doet het zoooooo goed.
  Volhouden meid er komt vast warmte zeker voor jou ???

 2. Lieve Mieke
  Wat dapper van je. Afscheid nemen van Jos en weer alleen op jezelf teruggeworpen. Opnieuw beseffen waar je het voor doet. Wat loop je toch een prachtige route, ook zwaar, zo bijzonder om elke dag weer mee te voelen
  en mee te leven met jouw dag. Dank je wel.
  Je bent voor mij op onze Camino een groot voorbeeld van hoe je omgaat met alles wat soms lastig maar ook dat wat Camino
  cadeautjes zijn. Liefs van Ineke

 3. Haloo Mieke. Wat moeilijk allemaal. Het afscheid een nieuwe route. Het is niet niks. Elke dag volg ik jou en vind ik het geweldig hoe positief jij met alles omgaat ook de tegenslagen. Ik wens jou verder weer een hele mooie Camino. Dank voor al jouw verslagen. Het gaat je lukken hoor. Lieve groet Roza

 4. Nieuwe route , nieuwe ontdekkingen , is altijd ,wat zal het brengen !! Vandaag was dan al een mooie dag toch, en er volgen er nog vele .. Goede nacht en morgen weer een mooie dag .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.