Slaapplek gevonden

25 mei, 24 km, eerst regen, later droog, Monreal – Eneriz

De etappe van vandaag zou 31 km zijn naar Puente la Reina. Dat is teveel, ik ga het rustiger aan doen. Alles nagekeken, alleen Gronze had een plaats in Eneriz. Juan gaat voor ons bellen en het blijkt vol te zijn, maar die mensen hadden niets bevestigd. Vanmorgen om 6.45 kregen we een telefoontje dat wij het appartement konden hebben. € 75 voor 5 personen. Niet gek. Een Camino kadootje, dat we iets gevonden hebben. Na morgen gaat ieder zijn weg. Johanna heeft al een stuk van de francais gedaan, Daniel gaat naar huis en ieder gaat zijn tempo lopen. Gisteren eerst nog een gezamenlijke maaltijd met al de pelgrims op mijn route.

Als we de herberg uitgaan voor het ontbijt is het nog droog. We staan in de startblokken…

Dat verandert snel. Het regent gestaag door. Het eerste deel blijven we op hoogte en volgen een klein randje over een Heuvelrug. Erg mooi!!!!

Kun je je voorstellen? Dat kleine paadje links op de foto. Dat volgen we tot aan het dorp. Overal van die mooie romaanse kerken. Hoe klein het dorpje ook is.

In Tiebas hebben we pauze. We wachten daar op elkaar en besluiten een menu te kiezen. Er zijn tenslotte geen winkels op onze eind bestemming en ook onderweg komen we verder niets tegen. Ik heb heerlijke merluza.

Ook vandaag zie ik weer schitterende bloemen. Dit lijkt op het bloemetje van klaver.

Na Tiebas dalen we naar 400 meter. Een pad langs de grote weg, later weer over een veldweg. De dorpjes liggen allemaal hoger.

Eerst dacht ik dat we daar naar boven zouden moeten klimmen. Maar nee, deze keer lopen we zo het dorp Eneriz in. Naar ons appartement deze keer. Wat een luxe, met echte handdoeken……

2 reacties op “Slaapplek gevonden

  1. Mieke, je gaat uitstekend !!!
    Het verslag ziet er opnieuw geweldig uit met schitterende foto’s van de omgeving en van de groep pelgrims die met jou meelopen. Het lijkt mij ook heel gezellig om met zo’n groep samen te gaan eten waar je overdag gedeeltelijk mee samenloopt. Geniet er maar van !

  2. Mooie afsluiting zo met z’n allen !! Maar je zult nog nieuwe pelgrims ontmoeten op de paden die je nog te gaan hebt !! Prachtig met die mist maakt het mysterieus .. mooie dag weer morgen ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.