Ontmoeten

31 mei, 26 km, 2 spetters, verder droog zwaar bewolkt, Ventosa – Ciruena

Het heeft ook te maken met me openstellen. Oogcontact maken, als ik langs loop, buen Camino zeggen en proberen te achterhalen uit welk land de pelgrims komen. En….raad eens wat? Vandaag een Nederlands echtpaar uit Lith ontmoet. Coby en André. Ik merk dat ik het fijn vind om gewoon Nederlands te praten. Doet me goed☺️. En al pratende gaan de km’s zomaar voorbij. Naar Najera heb ik eerst een daling. Daarna stijgt het van 450 meter naar 750 meter.

Vanaf Ventosa ga ik naar Alto San Anton, waar een oud pelgrimshospitaal is gevestigd. Het is nog grijs weer, en daar is mijn eerste ontmoeting. Marc uit Ierland. Hij loopt wat harder dan ik, en hij vervolgt zijn weg op eigen tempo. Ik kom hem later tegen in Azofra. Dan is het direct: hoe gaat het? Alles ok of kan ik iets voor je doen?

Een ontmoeting met mezelf. In een bar in Najera hangt de onderstaande tekst. Het raakt me: “Dream like there are no impossibilities”. Alles is open….wat zou het mooi zijn als iedereen dat deed. En soms, kan je zomaar een droom gaan realiseren.

Na Najera volgt een mooi pad door de velden. Wat bewonder ik de fietsers. Die trappen zwaar naar boven. Ze zijn er en laten zich naar beneden glijden. Dan wacht er weer een heuvel

Waar 1 maand geleden nog geen blaadjes aan de druivenstruiken te zien waren, nu is het volop aan het groeien. Er wordt al gesnoeid. De grote uitschieters worden er afgesneden.

En daar zijn André en Coby uit Lith. Op 17 maart vertrokken, toen het in Nederland zo koud was. Ze hebben het prima samen en ik geniet hoe ze voor elkaar zorgen onderweg. Water aangeven, regenkleding opruimen. Zonder woorden, als vanzelfsprekend.

En even later Anna uit Zwitserland. Doet de hele Camino vanaf St. Jean en nodigt vrienden uit een stukje mee te lopen. Ervaringen delen, waar ga jij slapen? We zien elkaar vast weer. Heerlijk zo een ontmoetingen dag. Zo ziet een pelgrimsdag er heel zonnig uit.

Het is een prachtige etappe vandaag. Als ik terugkijk zie ik hoeveel ik gestegen ben. Klaprozen, koolzaad, venkel, de geuren komen me al lopende tegemoet.

Dan kom ik in Ciruena aan. Een spookdorp zonder bewoners. Ik ga daar naar de fijne gastvrije herberg. Virgen de Guadalupe. Albergue Victoria maakt meer reclame, maar deze herberg is een zeer gastvrije ontvangst. Pedro kookt vanavond. We zitten met alle pelgrims aan 1 tafel. 5 pelgrims, een klein groepje.

3 reacties op “Ontmoeten

  1. Mooie dag gehad. Mooi verslag, prachtig om te lezen. Zoveel wilskracht en onnoemelijk veel vriendelijkheid schuilt er in u. Prachtige Madame!

  2. Hola Peregrino Mieke, momenteel ben ik een feelgood roman aan het lezen, titel; Camino geschreven door het schrijversechtpaar Graeme Simsion en Anne Buist. Samen met jou reisverslag ben ik gewoon aan het genieten. Wanneer je belangstelling hebt in het boek laat het maar even weten. Heel veel plezier verder

    Buen camino y Saludos!
    Eric Schaegen

  3. Je ogen laten je zien , je oren laten je horen , de geur komen je tegemoet en je voeten zullen je dragen tot aan het einde , want de grond kust zacht je voeten!! ( zin uit het lied van Blöf) Wat een bijzondere dag , een ontmoeting doet goed allemaal één doel en toch zo verschillend. Mooie dag weer morgen ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.