Dag 37: Salceda – Lavacolla

10 km voor Santiago ligt Lavacolla, de plaats waar pelgrims vroeger zichzelf en hun kleren wasten, teneinde enigszins toonbaar in de kathedraal te kunnen verschijnen.

Daar stoppen we vandaag. Probleem: tijd te veel, of te weinig kilometers eigenlijk. We kunnen pas om 13.30 uur in de herberg terecht en dus vullen we tijd met koffie bij O Empalme, taart en shoppen in O Pedrouzo en een lunch 2 km voor de herberg.

Het regent. Echt waar. Niet hard, het mot een beetje, maar er is geen ontkennen meer aan en het is genoeg om regenjassen, packcovers en ponchos tevoorschijn te halen.

Morgen die laatste 10 km!

Jacobus tussen de drank in de ontbijtbar
Beetje zon in de ochtend
Door het bos
En bos
De extra stempels voor de laatste 100 km
Alles gaat voorbij…
…maar we zijn er bijna!
Poncho en packcover
Die lucht…
Herberg!

 

4 reacties op “Dag 37: Salceda – Lavacolla

  1. Heel succes morgen. Bedankt voor je mooie verhalen en foto’s. Geniet ervan. 1 juli vlieg ik op León om mijn Camino af te maken.
    Mijn reis verslag post ik FB.
    Buen Camino!

  2. O zo dichtbij nog maar 10 km !! Dat word een makkie , exsta ervan genieten die laatste dag . Mooie laatste dag morgen.

  3. Hallo Camino wandelaars. Geniet van het moment dat jullie morgen Santiago binnenwandelen. Geweldige prestatie. Bedankt Ria voor alle mooie verslagen en foto’s. Ik heb jullie en Mieke gevolgd. Heb ervan genoten. Groetjes Roza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.