Geen wolkje aan de lucht

1e wandeldag van Póvoa de Varzim naar Estrela/Esposende. 14km + 7 in Porto. 22 graden en strak blauwe lucht.

Het overnachten in een hostel is even wennen als het je eerste keer is. Niet iedereen had even goed geslapen maar ik had een flink aantal uren diep geslapen, voor mij was het dan ook niet de eerste keer. Ik was alleen vergeten mijn oordopjes klaar te leggen waardoor ik in de vroege ochtend wakker bleef van het gesnurk. Na het ontbijt even contact met de buitenwereld houden en dan op pad.

Al lopend door de stad zien we andere dames luchtig gekleed. De opmerking: ‘zie je dat we in korte broek kunnen gaan lopen want de Portugezen zijn ook luchtig gekleed’ geeft gelijk de reactie: ‘wij zijn ook Nederlanders hoor’ en een vrolijk gesprek volgt. Deze dames blijven een paar dagen in Porto en bekijken de stad, zij zien het niet zitten om veel te gaan lopen maar vinden het knap dat wij het wel gaan doen.

We vervolgen onze weg naar de Kathedraal voor onze eerste stempel. Daarna via vele trappen naar de rivier de Douro en via de bekende brug Luis I naar de porthuizen voor een kopje koffie, nee geen portje, dat komt vanavond wel. We hebben uitzicht op de oude huizen van Porto aan de overkant van de rivier.

Op de terugweg moeten we natuurlijk de vele trappen weer op. Dat is niet voor iedereen even aangenaam. Nog even een heuptasje en broodjes inslaan en dan onze rugzak ophalen en op weg naar de metro. De eerste kilometers hoeven we niet te lopen. We beginnen bij Póvoa de Varzim waar we al snel de blauwe zee zien en gaan lunchen op bankjes.

Het is een mooie route vandaag langs de zee en even zoeken naar het hotel dat ik gereserveerd heb. Gelukkig vinden we het met behulp van internet en wanneer we een bordje hotel 1500m zien bel ik voor de zekerheid even. Het is tenslotte 1500m van de route vandaan en dan is teruglopen 3km extra. Het hotel is prachtig, heel luxe voor pelgrims. De mogelijkheid van 1-persoonskamers spreekt een paar mensen wel aan en ach, nu kan het, morgen slapen we weer in een hostel.

2 reacties op “Geen wolkje aan de lucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.