Dag 22 en 23: Bercianos – Mansilla de las Mulas en Mansilla – Leon

We zijn in León! Een stuk over de helft van deze camino en aan het eind van de meseta. We zitten in een fijn hostel in de Calle Ancha, tegenover het Gaudi-huis en vlakbij de kathedraal.

Gisteren liepen we 27 km door het veld langs de weg vanaf Bercianos en sliepen in Mansilla de las Mulas. Of eigenlijk: sliepen niet, want de slaapzaal was vrij dramatisch. Vandaag 20 km verder naar León waar we de middag als toeristen doorbrachten: Debby en Sjan vertrokken naar de kathedraal, de McDonalds en El Corte Ingles en Jan, Lilian en ik bezochten het Musac, het moderne kunstmuseum van León waar momenteel een expositie is over de camino: 40 hedendaagse kunstenaars reflecteren op de camino. Erg leuk om te zien. Daarna eten in een hippe tent met speciale biertjes. Morgen uitslapen, nog een beetje rondlummelen in León en dan 20 km naar Villar de Mazarife.

Omleiding voor León: we gaan niet over de blauwe brug…
…maar via de tijdelijke nieuwe weg fantastische vergezichten op de stad
De Guardia Civil beschermt de pelgrims tegenwoordig
Walking into León
Fijn hostel
…met uitzicht op Gaudi
Musac, museum voor moderne kunst
Camino art

Kathedraal
Plaza Mayor

 

1 reactie op “Dag 22 en 23: Bercianos – Mansilla de las Mulas en Mansilla – Leon

  1. Jammer dat daarna de afstand naar hospital de orbigo maar 14 km is. Anders had je a een mooi stadje en b een prachtige auberge verde in dat stadje. 2 jongens runnen en spelen gitaar en zang bij het eten. En douches met massagestralen. Zij maken voor de gasten het eten en er is een mooie tuin bij. Verder veel succes en geluksmoment bij cruz del ferre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.