Op naar 1000 meter hoogte

14 april, 17 km, St. Clément – Lavoine, bewolkt 12 graden

Wat een service van Auberge Precontent. Ze brengen me ook weer terug naar St. Clément. En dat na een heerlijk diner gisteren en een ontbijt met zelfs een gekookt eitje en vers fruit. Zo kon ik de zware bergetappe starten. Een stijging van 486 meter naar bijna 1000.

Speciaal gevonden vandaag voor alle lezers…dit mooie hart in de holte van een boom. Het zijn de kleine dingen, die het doen….

Wat zag ik er gisteren op tegen de etappe van vandaag. Zoveel stijgen, zou ik dat wel kunnen. En ja….ik heb het vandaag stap voor stap gedaan. Of zoals Elma schrijft: “de ene voet voor de andere voet en je loopt” (van Gerard van Maasakkers)

Het was heel koud deze ochtend en ik moest me echt warm lopen. Dat gaat snel als je klimt. Allerlei soorten bos en even zovele ondergronden. Diep bladerdek, waar je de ondergrond niet ziet, stenige paden. Heel goed opletten en voeten optillen. Mijn plan is dit jaar niet te vallen.?

Zo stijg ik de eerste 1,5 uur 300 meter. Ik ben trots op mezelf dat ik het nu kan zonder buiten adem te raken. Ik neem op tijd pauze en vind een heerlijke boomstam als stoeltje. Daarna komen er af en toe mooie vergezichten. Het is somber weer en daardoor is het contrast niet zo groot. Het geeft wel een beeld hoe hoog ik gelopen ben.

Helemaal op de top is een Maria beeld te zien. In het wit.

Dat beeld is daar geplaatst, vanwege een legende: zie onder voor de tekst. Een jonge vrouw bracht haar pasgeboren kind naar de rots, en de rots opende. Ze vond daar goud en de rots sloot weer. Haar kind was daar achter gebleven. De rots opende pas weer na een jaar, toen ze het goud terug bracht.

Onverwacht ga ik flink naar beneden. Lavoine ligt in een dal en waar ik slaap is 4 km omhoog. Weer 200 meter omhoog met nu wel mooi uitzicht terug naar Lavoine.

Deze keer overnacht ik bij “Foyer de ski”, in de winter een vertrekplaats van langlaufers. Deze keer met Olivier en Jacques. Jacques, een Fransman was gisteren ook in Auberge Precontent en had Olivier al ontmoet. De komende 3 dagen hebben we dezelfde bestemming.

9 reacties op “Op naar 1000 meter hoogte

 1. Lieve Mieke wat doe je het toch geweldig voetje voor voetje omhoog in gedachten zie ik je lopen gun je nog vele dagen op jou weg.

 2. Hallo Mieke. Wat doe je het fantastisch. Wat een mooie natuur. Mieke ik geniet van al jouw foto’s met prachtige teksten. Chapeau wat jij allemaal kunt. Veel wandelplezier nog en ik blijf je volgen. Lieve groet Roza

 3. Mieke weer een mooi verslag en ik zou zeggen zing ze

  Gerard van Maasakkers – Hee Gaode Mee
  Hee gaode mee dan gaon we’n eindje lopen
  Hou toch op mee poetsen, kijk toch nie zo nauw
  Hee gaode mee, de bluumkes staon weer open
  Laot oewe jas mer hangen, ’t is nie kou

  Ik weet ’n plaatske in ’t Nuenens Broek
  D’r is nog niemand ooit geweest
  Wij gaon d’r samen nou ’s op bezoek
  Dan maken wij mee alle plantjes
  En alle vogelkes in ’t Broek ’n hul groot fist

  Hee gaode mee dan gaon we’n eindje lopen
  Hou toch op mee poetsen, kijk toch nie zo nauw
  Hee gaode mee, de bluumkes staon weer open
  Laot oewe jas mer hangen, ’t is nie kou

  De zon gao nerges zo schoon onder as daor
  En nerges is de lucht zo blauw
  D’r liggen nerges zoveul blaaikes as daor
  Dus haalt oew schoen mer van de zulder
  En kamt mer vlug wa dur oew haor
  Dan gaon we gauw

  Hee gaode mee dan gaon we’n eindje lopen
  Hou toch op mee poetsen, kijk toch nie zo nauw
  Hee gaode mee, de bluumkes staon weer open
  Laot oewe jas mer hangen, ’t is nie kou

 4. Zo gaat ie goed zo gaat ie beter alweer veel km’ters. Knap gedaan .. Wat leuk weer wat pelgrim’s op je pad !!

 5. Wat grappig dat je je verhaal ( bijna) beginr met woorden van Gerard van Maasakkers.
  Deze avond hebben wij met onze Harmonie samen met Gerard een fantastisch en mooi concert gegeven. Mooie liedjes en kippevelmomenten.
  En inderdaad voetje voor voetje dan kom je er wel. Leuk om zo jou tocht te kunnen volgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.