Een heel mooie wandelroute

13 april, 6e wandeldag, van Ponte de Lima naar Rubiaes, bijna de hele dag droog, 14 graden. Afstand 20km.

Vandaag hadden we de mooiste wandelroute tot nu toe, met een flinke klim waarvan het laatste deel over stenen en rotsen. We begonnen vroeg om te proberen de regen die later in de middag zou komen voor te zijn.

Het water van de Lima is prachtig zo vroeg in de morgen net als het bomenlaantje.

Na nog wat eten scoren voor de lunch op de berg lopen we over de oude brug, langs het kerkje en de Albergue municipal.

Ieder is stiller vandaag, aan het genieten van de omgeving, in gedachten of luistert onderweg naar de geluiden van de vele waterstroompjes. Ook ik heb zo mijn gedachten die veel bij William zijn, een van mijn beste vrienden die hersentumoren heeft.

De eerste koffiestop is nergens te zien zodat we bij de tweede blij zijn dat we er zijn. Daar deel ik chocolade en wat het met mij doet dat William ziek is terwijl ik ook geniet van de prachtige wandelroutes en de fijne momenten en humor die we met elkaar hebben.

Onderweg zien we een koe, een paar schapen en een kleine man voor ons lopen. Als hij ons hoort draait hij zich om, loopt op mij af en omhelst mij. Hij vraagt Santiago? en waar we vandaan komen? Dan lijkt hij ons in het Portugees wensen te geven en begint iedereen te kussen. Zijn dag is weer goed.

Als het echte klimwerk begint loopt ieder op zijn eigen tempo naar boven zodat niemand uitgeput boven komt en we na daar geluncht te hebben weer verder kunnen voor de laatste 6 km.

Bij Ninho waar we overnachten kunnen we eindelijk onze kleding wassen en drogen. Alles bij elkaar 2 machines vol en als je maar 1 broek bij hebt is het fijn dat je broek bij de eerste was/droogronde zat zodat je niet met je pyamabroek hoeft te gaan eten. Het pelgrimsmenu was heerlijk, eindelijk een vegetarische maaltijd.

Na de maaltijd deelt Rianne haar verhaal en dat ze op de grens van Portugal/Spanje iets achter wil laten wat symbool staat voor een periode uit haar leven die ze achter zich wil laten. Ook dat is camino, je eigen processen en ervaringen doorleven waardoor je nog sterker naar huis gaat dan je van huis ging.

3 reacties op “Een heel mooie wandelroute

  1. Goedemorgen stoere wandelvrouwen,
    Elke dag kijk ik uit naar jullie belevenissen en mooie foto’s.
    Fijn dat er ook een dag is zonder regen nu nog wandelingen met alleen maar zon.
    Alweer een week op weg en veel mooie dingen gezien en ontmoetingen gehad.
    Groeten van anneke. ( de vrouw van Schiphol)

  2. Hallo camino wandelaars. Elke dag volg ik jullie. Ik hebel deze Camino vorig jaar in September gelopen. Dus veel komt weer terug. Ja het is geweldig om zo te wandelen en te genieten van de mooie natuur. Nog hele fijne Camino dagen en op weg naar Santiago. Mooie foto’s met mooie teksten. Dank je wel. Lieve groet Roza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.