Labeltje pickwick thee

15 april 2018. 8e wandeldag van Tui naar Porrino. Droog en 15 graden. Afstand 18km.

Na een rustige nacht gaan we om kwart over 8 zonder ontbijt op pad. Een (Spaanse) kilometer verder kunnen we ontbijten is ons verteld. Heerlijk om zo vroeg op pad te zijn wanneer alles een beetje tot leven komt. We zijn blij als we na een heel ruime kilometer een barretje zien. Hoe zal het zijn voor het niet meer zo jonge vrouwtje achter de bar wanneer er zes Nederlandse vrouwen ineens voor haar neus staan en zowat tegelijk willen bestellen in het Engels en soms met een paar Spaanse woorden?

Onze rugzakken wisselen van maat en merk. De een heeft aan 30 liter genoeg, de ander aan 40. Ik vind 40 wel handig, kan ik teminste mijn fohn meenemen. Al was dat maar om de was verder te drogen die klam blijft na het wassen en de wasdroger. Was aan de rugzak hangen kan ook.

Ik hoor een haan kraaien en vogels zingen als we ons pad vervolgen. Vele brulkikkers in een vijver trekken onze aandacht maar als ze ons horen wordt het stil.

Op de wegen is het rustig misschien omdat het zondag is? Na een tijdje langs de weg, waar ze een pad langs gemaakt hebben voor pelgrims, lopen we weer paden op en steken af en toe water of een bruggetje over. We helpen elkaar waar dat handig is.

We zien/spreken weer meer pelgrims en op hrt eindpunt van morgen komt ook de kustroute erbij. Bij het tweede barretje deel ik de laatste chocolade, ook met een man uit Canada. Een klein stukje verder zien we onderstaande fotos. Deze hebben vast met de geschiedenis te maken.

Uit ervaring weet ik waar we links af moeten zodat we niet over een industrieterrein hoeven te lopen wat erg saai schijnt te zijn.

Bij een kapel kunnen we voor het eerst picknicken, heerlijk buiten je brood eten.

Om wat ‘stof’ tot nadenken te geven heb ik een pickwick theezakjes label vraag voor de groep. De vraag is: ‘wat is de beste mop die je ooit hebt gehoord?’ Hierover kunnen we tijdens het laatste deel van de route nadenken en straks bij het etappedrankje delen. Bij de laatste pauze komen er al moppen en ook bij het drankje gaan we nog even verder.

We slapen op 2 kamers met 3 personen. Hebben handdoeken, dekens, een bad en een balkon en voelen ons verwend. Even pauze en daarna eten waarbij weer verl gelachen wordt.

4 reacties op “Labeltje pickwick thee

 1. Het is een genot om jullie camino te volgen. Ik sla de hele reis op, zodat ik het straks met Silvia nog eens kan na beleven.
  Ik ben heel benieuwd naar haar verhaal over deze camino
  Het is een groot avontuur lijkt mij, en ik ben de dag jaloerser dat ik niet mee ben gegaan.
  Buen Camino

 2. Beste dames allemaal,

  Wat zitten jullie toch te stralen ! De camino doet zo te zien deugd, ook al is het soms afzien.
  Ik wens jullie een mooie tocht met nog meer prachtige paden en pickwickthee momenten!
  Prettig om jullie te volgen !

 3. Wat een beleving weer , prachtig !! God ja een mop , zou het zo ook niet een twee drie weten . Mooi dat je dan je gedachte erover kunt laten gaan . Dat is Camino toch ! Mooie dag weer morgen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.