Een wonderlijke dag

16 april, 18 km, half bewolkt 5-13 graden, Chabreloche – Hermitage de Notre Dam

Ook al is de afstand 18 km, vind ik het heerlijk om vroeg te vertrekken. Hier op weg naar Le Puy heb ik nog geen enkele echt eenvoudige etappe gehad. Ook nu zijn er 2 flinke stijgingen. Vooral van 7 naar 15 km een stijging van 600 naar 1000 meter. Tot slot na een daling weer terug omhoog naar 1150 meter.

Ook Chabreloche uit was al een flinke stijging. Ik dacht nog als dit alles is valt het reuze mee. Ik had van tevoren niet gekeken hoe de route zou zijn. Ik laat me graag verrassen.

,

Na de eerste 8 km was ik toe aan pauze en omdat mijn water op was, vroeg ik aan de enige persoon die ik daar zag of ze water had. Kom toch binnen zegt ze, als ik vraag of ik even mag uitrusten. Ik krijg koffie, fruit en ik geef ze moed. Ze is nl. toe aan een nieuwe knie en ze durft niet goed. Ik heb haar mijn ervaring verteld. Dat het heel hard werken is, maar dat er daarna een grote kans is dat je weer helemaal uit de voeten kan. Glunderend neemt ze het van me aan. Wonderlijk blij was ze. En ik ook, van zoveel warmte en gastvrijheid, zomaar een onbekende, die me uitnodigt binnen te komen. Ik heb er de hele dag aan moeten denken….

Deze tekst, zomaar boven een richting bord:

Je vis au jour la journee, et me contente d’avoir de quoi suffire aux besoins presents et ordinaires.

Voor zover mijn Frans toereikend is: “ik kijk vandaag naar de reis, en ik prijs me gelukkig, dat ik alles heb wat ik nodig heb.” Zo voelt het voor mij als pelgrim. Alles wat ik nodig heb, heb ik bij me. Een tevreden pelgrim….

Bij de hele lange stijging lukt het me om heel rustig naar boven te gaan. Ik denk dat mijn tempo op ongeveer 3 per uur lag. Het mag zoals het kan. Toch een snelle leerling na 5 weken onderweg zijn.?

Ook vandaag zijn er weer paden met grote stenen. Het voelt nu alsof ik km lang als een oud omaatje trap loop. Alleen voetje voor voetje.

Om naar het klooster te kunnen gaan, ga ik eerst nog dalen. Weer hele grote keien. Ik kom bij een weg aan en zie dat er 2 mogelijkheden zijn. Tenminste dat lijkt. Ik probeer de kortste weg te vinden. Nou dat wordt het niet. Ik loop veel te ver en maïs wijst me 4 km om. Dat ga ik niet doen dacht ik. En zou belandde ik op een pad dat niet op de kaart staat. Ik snap later waarom. Enorme stenen en het pad ook nog eens stuk gereden. Ik hield vol en kwam gelukkig op een verharde weg uit. Nog 1500 meter. Ik kon wel huilen toen ik plotseling in de hoogte het klooster zag.

Hier op 1150 meter een wonderschoon uitzicht! En 2 grote standbeelden op de rotsen. Helemaal rechts, zou volgens een informatie bord de Mont Blanc te zien zijn. Dat is dan vast bij helder weer…..

8 reacties op “Een wonderlijke dag

 1. Mieke wat doe je het goed en wat ben je een doorzetter!
  Ondanks al het zware klimmen tijd voor prachtige foto’s!
  Je maakt mensen blij, en jij werd echt naar die mevrouw gestuurd voor jouw boodschap
  Prachtig!

 2. Lieve Mieke,
  Wat een wonder mooie route, Met hele zware momenten voor je, echter je doet het zo super goed, elk moment is bijzondere voor jou.
  Natuur zo prachtig mooi, jouw foto’s lijken soms wel tekeningen.
  Het is fijn om jouw te zien genieten.
  Dikke knuffel

 3. Dag lieve Mieke,
  Ik lees steeds weer vol bewondering jou verhalen. Ik volg je voetsporen en heb hier eigenlijk geen woorden voor, het gaat je goed verder.
  Liefs Ans

 4. Beste Mieke,

  Op 11 maart gestart en nu al zover in Frankrijk. Ik had al heel veel bewondering, maar nu maak ik een hele diepe buiging. Ik geniet van je reisverslagen.

 5. Haloo Mieke. Wat doe je het goed. Met al die zware momenten en jij blijft maar doorzetten. Dank ook voor de mooie foto’s en teksten. Ik blijf je volgen en heb enorm veel bewondering voor jou. Veel plezier nog. Lieve groet Roza

 6. Voor jou geen berg te hoog , geen pad dat onbegaanbaar is , zo vind je steeds je weg met vele dankbaarheden. Grote bewondering hoor !! Ja vroeg op dat vind ik ook zo heerlijk , dan heb je nog een lange dag te gaan. Alles moet dan nog ontwaken.!! Mooie dag weer morgen vol van nieuwe paden ..

 7. Mieke, je bent een topper! Ik lees je hele reis mee en word meegenomen op jouw mooie avontuur, ga zo door! Benieuwd naar de komende verhalen en ontmoetingen!liefs Joost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.