Het loopt anders

6 april, 22 km, zonnig, 18 graden, Lac des Settons -Athez

De receptie van de camping had me aanbevolen om niet de GR te lopen, omdat die vol met water zou staan. Nee kies deze keer voor het alternatief, op de kaart de blauwe route. Ik was gestart aan de overkant van het meer, bij de groene pijl.

Om een idee te krijgen, hoe ver ik ben, zie de ballonnetjes, dit is een foto van de site. Hier kun je ook inzoomen om de omgeving te zien.

In alle vroegte vertrek ik langs het meer. Het is nog erg koud. De zon strijkt voorzichtig de eerste stralen over het water.

Ik volg het advies en pak de alternatieve route. Dat gaat tot de helft heel goed. Een kleine verharde weg met mooie vergezichten.

Daarna blijkt ook de blauwe route totaal onder water. Ik had een pad gevonden dat lekker naar beneden ging en had onthouden helemaal rechtdoor. Ik controleerde waar ik was en zag dat ik helemaal fout zat. Terug naar de blauwe route. Daar was geen doorkomen aan. Zo zie je…..het loopt wel eens anders.

De laatste mogelijkheid was langs de D2. Ook op de kaart en precies tussen de andere 2 in. Zo kan het ook. Aan weerszijden bossen en 1 hele lange stijging en daarna km lang dalen.

Tot ik in de verte het dorp Anost zie. Daar is een winkeltje en het sluit om 12.30 uur. Belangrijk om op tijd te zijn, want ik slaap in een algemene herberg, zonder voorzieningen. Door het fout lopen moest ik toch nog haasten. Dat is raar hoor… Normaal gezien haast ik nooit op Camino. Alles rustig in me opnemen, ik heb meestal tijd genoeg.

En in Anost was ook een restaurant open. Daar neem ik pasta met een beetje sla.

Dan ga ik voor de laatste 5 km op pad. Nu wel over de GR. Die zijn toch het mooiste en het zwaarste. Dan kom ik bij de herberg aan. Hier kunnen 20 mensen slapen en ik ben er alleen. Stapelbedden deze keer.

Het loopt anders…. Ik realiseer me nu dat ik van mezelf moest lopen wat ik wilde, dat heeft nu plaats gemaakt voor: “het mag, zoals het kan” . Een goed gevoel! Dit loopt anders……

11 reacties op “Het loopt anders

 1. Mieke, wat doe je het goed op de voor jou ‘onbekende’ weg. Onbekende wegen kunnen je ook veel brengen…..dat ontdek je ook: ‘het mag zoals het kan’….

 2. Leuke plek daar in Anost! Wel erg piepende bedden….. Succes verder door de Morvan.
  Mocht je in Glux-en-Glenne zijn, daar is een Nederlandse B&B, erg leuke mensen.
  Succes! Buen Camino, geniet vooral!

 3. Ik schrok van de titel het loopt anders, maar gelukkig niets ernstigs aan de hand!
  Je hebt lekker wat zon opgedaan zo te zien, mooi zo. Heb je favoriete ‘pelgrimsboodschappen’, iets specifieks wat je nu veel eet? En houdt je enkel zich helemaal koest of speelt hij af en toe op?

 4. Mooi dat er vele paden zijn naar een bestemming , en dat je ook voor die andere mag kiezen !! En dat haasten tja komt zoals het komt toch . Dat is het onvoorspelbare .. hoop dat morgen weer een mooie dag mag worden ..

 5. Lieve Mieke,

  Wat fijn dat het nu eindelijk lekker lenteweer is. Wat heb je al veel meegemaakt op je tocht in weer en wind. Ik ben heel trots op je.

  Groetjes,

  Kees

 6. Lieve Mieke,

  Wat fijn dat het nu eindelijk lekker lenteweer is. Wat heb je al veel meegemaakt op je tocht in weer en wind. Ik ben super trots op je.

  Groetjes,

  Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.