Boodschappen?

5 april, regen en koud 7 graden, Dun les Places – Lac des Settons, 20 km

In Dun les Places was er weer eens een winkeltje. Epicerie heet dat in het frans. Dat was ook hard nodig, want vanavond slaap ik in een Chalet op een camping zonder enige voorzieningen. De maaltijd voor vanavond heb ik de hele dag gedragen. En ook voor het ontbijt en de lunch van morgen.

En dat in de regen over een zwaar parcours. Ik volg de rode (Een GR route) of de grijze. Die gaat meestal over de weg. Hier probeer ik dan voor te kiezen, en af en toe switch ik, als de afstand bij rood of grijs te lang is. Die kleine hoogte verschillen op het kaartje lijken heel klein. Dat is echt niet zo. 1 uur voortdurend stijgen en dalen achter elkaar was vandaag regelmaat.

In de regen zit ik onder de paraplu op een steen uit te rusten. Het is ook heel koud, dus de rustpauzes werden tot een minimum beperkt.

Net als bij de Camino francais en Portugues is er een soort brug van stenen gemaakt om het onder water gelopen pad te kunnen passeren. Deze was voor mij ook weer lastig. Steeds meer zie ik het direct als uitdaging.. dat is leuk om te merken. Ik spreek mezelf moed in: “kom op Mieke, dat kun je! Ik heb voor heter vuren gestaan.”

Ik was rond 8.30 uur gestart en kwam rond 15 uur bij Lac des Settons aan. Dit is een stuwmeer op 580 meter hoogte. 18 meter diep heeft een omtrek van 16 km. Aangelegd tussen 1848 en 1858. Het meer wordt gevoed door de Cure. Nu ook in gebruik voor recreatie.

Bij het meer is een restaurantje open. Tijd voor een biertje. Dat smaakt.

Heel stil is het hier. Ik heb een chalet op een camping, voor mezelf. € 20 voor de overnachting.

Morgen belooft een voorjaarsdag te worden met veel zon. Een beetje warmte…daar heb ik wel behoefte aan.

20 reacties op “Boodschappen?

 1. Wat is het fijn om jou te volgen, Mieke. Ik geniet van je foto’s en avonturen. Geniet van de warmte de komende dagen. Vele lieve groeten!

 2. Die zon heb je morgen ook wel verdiend. Hier klaart het juist ‘ s Avonds weer op. Het zal heus wel beter worden. Mooie dag morgen.

 3. Wat is het fijn om jou te volgen, Mieke. Ik geniet van je foto’s en avonturen. Geniet van de warmte de komende dagen. Vele lieve groeten!

 4. Wat is elke dag weer een avontuur! Fijn dat je de uitdagingen en mogelijkheden ziet. De zon en warmte komen. Toi Toi

 5. Fijn je verslag steeds weer te lezen Mieke!
  Hopelijk gaat nu de zon wat vaker schijnen, regen heb je nu genoeg gehad.

 6. Lieve Mieke, jou volgen is een eerlijke weergave van het leven. De ontberingen, de keuzes, soms met anderen, dan weer alleen… en na de regen opnieuw zonneschijn; de warmte die zo belangrijk is om verder te gaan… een warme knuffel en voor straks.. slaap zacht. Trijntje

 7. Heel fijn om je elke dag te volgen en ik voel bijna je kracht door je foto’s en je tekst heen. Hoop dat je het niet te koud hebt vannacht.
  Deze dagen zijn de echte camino, je zal er met een avontuurlijk gevoel op terug kijken.
  Heerlijk dat er zon en warmte aankomt

 8. Leuk om je te volgen Mieke, wij liepen dat stuk vorig jaar september.
  Wij sliepen aan de overkant van het meer op een camping, we waren de enige gasten.
  Bereid je wel voor, want de Morvasn is zwaar! Eigenlijk waren we ook onderweg naar Le-Puy-en-Velay, maar we kwamen die oranje bordjes met de T tegen, met een wit duifje links of rechts: Le Chemin ‘d Assise.
  En dat is nu onze bestemming! Begin juni lopen we verder waar we in 2017 zijn gebleven: Broye. We zijn al aan het aftellen!
  Ik wens je verder Buen Camino, luister goed naar je lichaam, niet teveel km’s, op zijn tijd rust……maar ik hoef jou niks te vertellen…..

  Pylger Andrys

 9. Byzonder weer , lees nu weer even een paar dagen bij .. Tis net een boekje je wilt snel naar de volgende pagina om al dat moois en belevingen te lezen . Respect voor je , elke dag toch maar weer stap voor stap en let wel welke hindernis je ook tegenkomt er is altijd wel een pad dat je weer verder op weg help !! Wens je morgen weer een mooie dag toe ..

 10. Ha Mieke, het is zo leuk dagelijks je verhaal te lezen. Ik bewonder je doorzettingsvermogen. Ik hoop op mooi weer voor je morgen. Misschien wordt het wel rokjesdag.

 11. Morgen wordt het mooi weer Mieke! Ik hoop dat je van de warmte en de zon gaat genieten. Het blijft een feest om je berichten te lezen, ik kijk er naar uit. Bonne route!

 12. Geweldig Mieke hoe jij er in staat
  Diepe bewondering
  Ook erg leuk en interessant om je te volgen
  Zorg goed voor je zelf en blijf vooral zo positief
  Prachtige vrouw ben je
  Hou je taai

 13. Hele mooie beschrijving vind ik t; heb wel 1 vraag boek je de overnachtingen de dag tevoren of al eerder of kijk je elke dag hoever je komt ?

 14. Hoi MIeke,

  Wat leuk om steeds weer te lezen en jou zo in je voetsporen te volgen. En bij Lac des Settons ben ik ook geweest! Mooi hoe je alles beschrijft en hoe jouw wandeltocht een allegorie is van het leven zelf. Très jolie!

  Veel liefs!

 15. Hoi Mieke je doet het geweldig vrouw.
  Ik heb bewondering voor je. lekker he zo een etappe biertje dat hoort er bij hoor je verdient hem.

 16. Mieke het is elke keer weer heel leuk om te lezen! Bewondering voor je doorzettingsvermogen. Nog heel veel wandel plezier en zet hem op! XxxLien@Hen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.