Hagel

30 april, 24 km, koel, buien 11 graden, Espalion – Massip

Het heeft veel geregend vannacht en ook vandaag waren er regelmatig buien. Vanmiddag zelfs hagel met steentjes van 0,5 cm! Juist op dat moment had ik even pauze en kon schuilen in…..een openbaar toilet, midden op de berg.

In de algemene gite, La Halte Saint Jacques was het een gezellige boel. Bijna dagelijks heb ik dezelfde etappe als Brigitte en Katrina uit Duitsland en Jean Jacques, Pierre, Gerard en Hugo uit Frankrijk. We lopen apart en komen elkaar bij pauze plekken tegen. Gezellig!

Espalion ligt aan de Lot, die ik vanochtend weer terug ging oversteken.

Eerst volg ik een stuk de rivier en vrij snel daarna kom ik bij een kerkje, waar de deur open is. Chapelle St. Pierre. Op een zolder was de zeer oude kapel te zien. Moeilijk begaanbaar stond erbij….die uitdaging ga ik wel aan. Ik was geraakt door de sfeer…

Daarna ging het steil omhoog over vette rode klei, die door de regen van de afgelopen nacht hartstikke glad was en hele hoge stapstenen…Ik moest alle zeilen bij zetten om boven te komen.

Rond 10.30 uur, ik was 2,5 uur onderweg is net voor Estaing in Verrieres een geïmproviseerde bar. Ik neem er een heerlijke fruitsalade.

Een klein stukje over de D100 om bij het dorp Estaing te komen.

En dan nog 11,5 km te gaan. Eerst rustig vlak langs de rivier de Lot.

Dan begint de grote stijging. Die valt voor iedereen heel zwaar. 300 meter stijgen in 5 km.

Zoals je ziet….het is ontzettend groen. De bladeren zijn door het warme weer van vorige week en de regen, heel snel aan de bomen gekomen. Zoveel kleuren groen zie ik niet zo snel bij elkaar.

Ook vlak voor Massip gaat het nog eens steil omhoog. De laatste loodjes voor we bij de gite van Massip aankomen. Daar zijn ook mijn Camino vrienden, zodat we samen de wandeldag afsluiten.

4 reacties op “Hagel

  1. Lieve Mieke,
    Aan het eind van iedere avond lees ik je verslag, een moment van rust is dat voor me. Iedere dag weer geniet ik van je verhalen over wat je meemaakt en van je prachtige foto’s. En iedere keer weer ben ik onder de indruk. Fijn om jou zo te kunnen volgen.

    Met hartelijke groet,
    Corrie Dansen

  2. Zoveel indrukken , zoveel kleuren een wonderlijk natuurlijk kleurenpalet . Dat sta je even voor stil om van te genieten . Ja de blaadjes aan de bomen gaan snel ! Bij mij om de hoek is het bos ineens vol. En dan met de regen je ruikt de natuur op zijn best !! En dan heb jij nog al die vergezichten , dat als kers op de ( naruurtaart ) . En dat wij daar ook zo van kunnen meegenieten .. Mooie dag weer morgen !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.