Omweg

29 april, 24 km, bewolkt later regen, Saint Chely d’Aubrac – Espalion

Vanaf de gite st André is er direct een stijging te doen van 130 meter. Dan komt de zwaarte van vandaag 560 meter dalen naar Saint Comedy d’Olt. Dat was wel genoeg voor vandaag, maar ik let niet goed op en vanaf Saint Comedy neem ik de GR 65 over de heuvel naar Espalion. En dat terwijl er een weg langs de rivier loopt. Gelukkig had ik een engelbewaarder (medepelgrim) bij me, want de paadjes waren zeer moeilijk. Hij wachtte steeds op me, waar de paadjes door regen glad waren.

Maar eerst de klim van 130 meter. Gite St. Andre ligt aan de overkant rechts boven de kerktoren.

Hier op de Via Podiensis zijn hier er daar ook voorzieningen. Ik was pas 1 uur en 45 minuten onderweg, maar een onverwacht Camino kadootje, daar maak ik graag gebruik van. Het waait heel hard en dat maakt een stop, zomaar onder een boom niet aangenaam. Ik zie de anderen onderweg niet, bij een stop is er altijd wel iemand.

Dan begint de lange daling. Meest over goede boerenweggetjes en onverharde paden.

Een mooi oud stadje, Saint Comedy d’Olt. Ik zie in dit stadje koperen tekens, waar ik lees dat de Camino bij de werelderfgoederen hoort.

Voor de kerk is een grote schelp in stenen gelegd. Het regent inmiddels. Wat ben ik blij met mijn lichtgewicht paraplu!

Ik steek de rivier de Lot over en had gewoon een weg langs deze rivier kunnen nemen. Die hoge heuvel daar, na de rivier die ga ik op.

Het kost me heel veel moeite, maar het is ontzettend mooi.

Helemaal onder voor het dorp loopt de rivier de Lot. En wij lopen 150 meter hoger, langs rotswanden en over glibberige paadjes.

We hebben geluk. De voorspelde stortregen laat op zich wachten tot we beneden zijn.

Helemaal bovenaan staat deze Maria, die we later als klein puntje zien liggen.

Zo hoog waren we dus. Zie dat kleine puntje links van de boom.

Dan valt het er met bakken uit. We zien dat de gite Halte St. Jacques pas om 16.30 uur open gaat en besluiten in het dorp een café te zoeken. Later blijkt het wel open, speciaal omdat het zo regent.

7 reacties op “Omweg

 1. Toch weer goed afgelopen, en dat ommetje prachtig , daar waakte Maria wel op je dat het goed zou gaan. Mooie dag weer morgen en voor straks ‘”goede nachtrust.

 2. Zo Mieke dat was een dag van afzien maar je heb het toch maar weer geflikt, en wat een een mooie plaatjes van de weg die jij gaat.

  Bon Camino.

  groet Jopie.

 3. Lieve Mieke, jouw verhalen/ foto’s brengen steeds weer rust in mijn leven!! Zoals jij genieten kunt ondanks weer en wegen!! Ik besef dan ook dat het heel fijn is om jou te volgen…..

 4. Hoi Mieke,
  Ook ik lees en leef iedere dag een stukje met je mee. En je doet het toch maar. Iedere dag weer. Daar is moed voor nodig. En kracht. En die heb jij!
  Liefs van mij

  p.s. mooi om op een foto te zien dat je ‘amulet’ nog steeds bij je is 😉

 5. Lieve Mieke,
  Wat een wegen heb je al belopen.Voetje voor voetje je bent al ver gekomen.Ik vind je verslagen en foto”s geweldig om te zien en ik geniet er enorm van.Ik bewonder je enorm Je ziet er altijd zo stralend uit.Heerlijk om te zien.
  Lieve groet silvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.