2 kg minder!

24 april, 19 km, licht bewolkt, 20 graden, St. Privat d’Allier – Saugues

Dat is mazzel! In het dorp St. Privat blijkt een postagentschap te zitten in een hotel. En hier laat ik 2 kg achter. Mijn boekjes van Vezelay naar Le Puy heb ik niet meer nodig. Een lange broek, 1 T-shirt, 1 hemdje, handschoenen en niet te vergeten mijn warme winterjas. Dat gaat allemaal naar huis.

Dat scheelt enorm. Ik denk dat ik nu nog 7 a 8 kg over heb. Ik loop licht als een veertje bijna te dansen. Tenminste als het bijna vlak is. Voor vandaag stond de route in het rood. Zwaar betekent dat. In 7 km 300 meter dalen en in 4 km 450 meter stijgen. Maar wat is het mooi!!!

Door de regen van vannacht is het een beetje heiig. Terugkijkend op St. Privat, net daar waar elektriciteitspalen uitzicht geven.

Een enorme slak laat me nog even zien dat ik er altijd wel kom.

Ik ben trots op mezelf dat het me steeds weer lukt. Zeker nu ik 2 kg minder draag op deze zware etappe.

Voor Monistrol d’Allier krijg ik een sterke daling.

Daar hadden andere pelgrims me voor gewaarschuwd. De sterke stijging vanaf Monistrol. Dat is bij mij dan heel gek. Dat gaat zo makkelijk. Dan pas ik kennelijk sneller mijn passen en tempo aan en dan raak ik niet uitgeput. Grenzen bewaken, is voor mij moeilijker als het net over de grens is……

Wat denk je van deze pauze plek? Strak blauwe lucht en uitzicht op reusachtige rotsen, waar zwaluwen af en aan vliegen. Ik blijf daar een tijdje zitten om te genieten.

Velden vol met paardenbloemen, pelgrims die ook omhoog klimmen. Wonderschoon!

In een klein dorpje (Vernet) is een provisorische bar, gerund door iemand die zo wat probeert te verdienen. Ik heb er ook een kleine houten schelp gekocht.

Na de sterke klim, volgt een glooiend landschap over een hoogvlakte. Boeren zijn er aan het werk de landschappen rijgen zich aan een.

Nog een klein stukje dalen en dan is daar Saugues te zien. Een klein dorp waar iedereen zich verzameld bij het plaatselijke café.

Ik heb het laatste (!) bed in de gite communale. Er wordt goed voor me gezorgd. Alweer een prachtige dag.

12 reacties op “2 kg minder!

 1. Hi mieke, wat n geweldige camino beleef je!! Heerlijk om je verslagen mee te lezen. Nog heel veel plezier en succes. Een jaar geleden liepen we samen; sweet memories, goeds, ivonne

 2. Wat ga je goed Mieke. Na mijn Camino Portugues heb ik nog meer respect voor je. Zo lang en alleen onderweg. Chapeau

 3. Ha die Mieke, wanneer ik jou Camino in 3 stukken verdeel (afstand) maar ook de verwondering, verdieping en verrijking ben je nu voor mij bezig met de verwondering en bewondering van al het moois dat je in dit voor jou nieuw te betreden gedeelte van de Camino mag ‘zien’ ! Geniet met al je zintuigen (doe je al zie ik!) dan volgt in het laatste stuk vanaf Jean Pied de Port vast en zeker “de verrijking”! Geweldig hoe je gaat, lieve Camino groet, Trijntje

 4. Een hele opluchting met 2 kg minder! Hoe goed begrijp ik dit :-). Minder pijnlijke schouders en meer energie en aandacht voor de natuur en de beleving van je pelgrimstocht. Nog vele fijne ontmoetingen onderweg!
  Hartelijke pelgrimsgroeten, Geertrui

 5. Hallo Mieke. Wat ga je goed. Wat fijn dat je 2 kg minder mee hoeft te dragen. Je bent een Kanjer hoor. Wat een belevenussen. Wat een rijkdom. Mieke ik blijf je volgen en van je genieten. Lieve groet Roza

 6. Steeds weer kom je hem tegen ! “De slak” net als de schelp een symbool is zo is dan de slak een symbool voor jou , niets over haasten, pas voor pas , zorgen dat je overal van geniet . Maar dat doe je , je straalt kracht uit !! dat het op jouw eigen thempo mag pas voor pas elke dag . Mooie dag weer morgen ..

 7. Prachtig pauzeplekje had je gevonden. Van die steile afdaling zou ik minder gecharmeerd zijn. Je weet: een gewaarschuwd mens…dus fijn dat je ervoor gewaarschuwd was!

 8. MEDEDELING:

  Mieke kan vandaag ( 25 april ) helaas even geen blog schrijven want ze heeft geen internet/wifi.
  Met Mieke is het vandaag verder helemaal goed gegaan.
  We wachten nu maar met spanning af tot morgen.

 9. Je doet het goed, Mieke. Bedankt voor je mooie verhalen en het verwoorden van de sfeer. Ik moet nog even wachten voordat ik 20 mei op pad ga vanaf Troyes. Door alle verhalen van iedereen krijg ik er nóg meer zin in.

 10. Hey Mieke, even een groet uit Olanda. Je bent mooi bezig zie ik. Heerlijk gevoel vast, die extra bagage kwijt. Ah, ’t is nog maar een stukske naar Spanje. Hartelijke groet, Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.