Van Namen naar Dinant langs de Maas

25 km, eerst sneeuw later zon 7 graden

Zo loopt het toch anders vandaag. Alleen verder….niks hoor….In de jeugdherberg van Namen waren we met 4 pelgrims met dezelfde bestemming. Waarom dan niet samen op pad?

Dat doen we. Dirk Jan, Frans, Karin en ik. De mannen voorop, die hebben een iets hoger tempo.

Langs beide zijden hoge rotspartijen, dorpjes die tegen de bergen geplakt zijn. De Maas zal in de zomer zeker veel toeristen trekken, nu zijn de cafés langs de Maas gewoon dicht. Bij Profond de Ville, zijn we 2 uur onderweg en hebben 9 km afgelegd. Er komt een mevrouw langs, ik vraag of er café open is….. natuurlijk! We hebben weer geluk; op het marktplein is er een open. Een welverdiende pauze, waar we uitrusten en warm zitten. Het is inmiddels opgeklaard als we naar buiten gaan.

Het leven van een pelgrim is toch eenvoudig, wandelen, rusten, eten, drinken en slapen. Ergens anders hoef je niet aan te denken. Weer 2 uur verder waren we vlak voor Yvoir. We kijken even naar rechts en zien ergens lampen aan. Een pizzeria die open is tot 14 uur. We hebben mazzel vandaag, het is op dat moment 13.30. En vanavond bij de paters krijgen we een broodmaaltijd.

Bij Leffe gaan we over de sluizen naar de andere kant, want we mogen slapen bij de Abdij van Leffe.

In de avond gaan we naar de Vespers. Nog 5 paters zingen en wij werden uitgenodigd mee te lezen. De pater die ons begroette wenste ons een mooie wandeling naar Santiago. Wij zaten op het koor gedeelte.

8 reacties op “Van Namen naar Dinant langs de Maas

 1. Weer een feest der herkenning. Ook citadel beklommen. In Yvoir overnacht. Dienst bijgewoond in Leffe. Dit alles 15 jaar geleden. Bonne route!

 2. Denk ook nog eens aan jouw mooie foto’s in het boek “De Maas is om – 1000 jaar Heusden en de strijd tegen het (hoog)water”. Zo mooi om stroomopwaarts langs ‘moeder Maas’ te gaan, en dan ook nog eens op de Abdij van Leffe te rusten: proost !

 3. Hey,Mieke,
  ’t Is net of je nu echt in de flow raakt,
  bijna in Frankrijk al en nooit lang zonder compagnie.
  Ik hoop dat het zonnetje weet dat het LENTE is. En als de maartse buien maar af en toe eens passeren,dan word het een mooie tocht.
  Groetjes,Frie.

 4. Prachtig Mieke zo een weg alleen te gaan en bij je zelf te blijven. En toch ook weer niet alleen te zijn er zijn altijd mensen onderweg.

 5. Fantastisch, medepelgrims ontmoet. Kenden zij elkaar al of is het vier keer een toevallige ontmoeting? Hoe dan ook, mooi dat jullie paden elkaar hebben gekruist.

 6. Hallo Mieke. Wat leuk om jou te volgen. Wat een leuke ontmoetingen heb je. Wat een belevenis. Ik geniet van jou. Prachtig. Ik wens jou nog heel veel Camino plezier. Groetjes Roza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.