Mieke krijgt de pelgrimszegen

11 maart

De eerste dag zit erop, 28 km in totaal. De deur achter je dicht trekken en me realiseren dat het nu echt begint. Mijn wandeling naar Santiago in 4 maanden.

Maar eerst op weg naar Orthen, waar ik de pelgrims zegen krijg. Van mijn eigen koor en de voorganger die zelf de Camino heeft gelopen. Ik was ontroerd door degenen die hier speciaal voor mij naar toe zijn gekomen. Zoals mijn moeder van 88 en mijn zoons Stephan en Erik. Maar ook vrienden, vriendinnen en pelgrims die met me mee gegaan zijn. Voor mij een heel speciaal moment. Dank je wel voor je aanwezigheid.

Ik krijg nog beschermengeltjes, een Jacobsschelp en een armband. Allemaal mensen die me een goede tocht wensen. Die Jacobsschelp gedragen op weg naar Santiago en nu zomaar aan mij gegeven. Dank je wel Rita en Sylvia.

Voor alle pelgrims die op weg gaan: ik wens ook jou Buen Camino! Hieronder de tekst.

Gezegend ben jij pelgrim, als je ontdekt dat de camino de ogen opent voor wat niet zichtbaar is.
Gezegend bet je pelgrim, als je je geen zorgen maakt over of jij je bestemming zult bereiken, maar of je die samen met anderen zult bereiken.
Gezegend ben jij pelgrim als je ontdekt dat de echte camino begint na het bereiken van de bestemming.
Gezegend ben jij pelgrim wanneer uw knapzak steeds leger wordt en je hart zich vult met inzichten en wijsheid.
Gezegend ben je pelgrim als je ontdekt dat een stap achteruit om iemand te helpen meer waard is dan honderd stappen vooruit zonder te zien wat er om je heen gebeurt.
Gezegend ben je pelgrim als je onderweg jezelf tegenkomt en je jezelf de tijd gunt, zodat de verbeelding in uw hart gevoed wordt.
Gezegend ben je pelgrim als je ontdekt dat je op je weg altijd gedragen wordt door de Eeuwige.

Door allen.uitgesproken:
Ga met God,
jouw adem is zijn adem,
jouw glimlach is zijn glimlach,
jouw liefde is zijn liefde,
jouw weg is zijn weg,
zegen en wees gezegend,
God gaat met jou!

En na viering gaan we starten. We : dat zijn mijn vriendin Leanne, die ik al 44 jaar ken en Jos, nog maar net in mijn leven….

Mijn rugzak is maar liefst 10 kg, zonder eten en drinken, normaal heb ik maar 8 kg. Dat is veel en ik stel vast dat dit extra gewicht van 2 kg voor een belangrijk deel zit in de boekjes tot en met zuid Frankrijk. Tja….en ook in de spullen die ik bij me heb om anderen te kunnen helpen. Die ga ik eruit doen, dat scheelt een paar honderd gram.

Door het Bossche Broek gaan we naar Vught.

De zon breekt door en aan de Loonse Baan vinden we de tijd om buiten van de eerste pauze te genieten. Voorjaar…het komt eraan.

Zelfs vandaag treffen we al “Camino toeval”. Onderweg komen we 3 bekenden van me tegen. Een oud collega, Daphne, Witje die ook de Camino heeft gelopen, en Margreet en Harry.

De km (28!), de zware rugzak en niet zo goed geslapen, zorgen ervoor dat ik het als een zware startdag heb ervaren.

Deze eerste etappe is tot aan Nivon Natuurhuis Morgenrood, net ten oosten van Oisterwijk. Een prima plek!

38 reacties op “Mieke krijgt de pelgrimszegen

 1. Hoi Mieke…..het gaat je allemaal lukken. Ik liep ook met 10 kg van Vessem naar Troyes. Rustig aan en in je eigen tempo….goed luisteren naar je lichaam en je ‘ziel’. Het komt goed….!

 2. Ik wens je een heel fijne bijzondere tocht toe. Beetje jaloers. Volgend jaar wil ik deze tocht lopen. Dus ik ga je volgen. Volg je hart en rustig aan met de km’s. Buen camino.

 3. Het was inderdaad ontroerend om jou met zoveel mensen uit te zwaaien vanuit de San Salvator. Ik wens je een hele mooie en goede camino en ik volg je elke dag!
  Lieve groet
  Maria

 4. Wat een bijzondere eerste dag , prachtig die mis en al die lieve mensen om je heen die geven je kracht !! En ik vind je al zo’n krachtige vrouw, al zoveel ervaring voor wat betreft Camino’s en toch zal deze Camino anders zijn. Ik blijf je volgen tot aan Santiago toe , het ga je goed .. Bueno Camino !!

 5. Geweldig! Geniet van de mooie tijd die komt . Ik ben vorig jaar met de zegen in Roermond vertrokken. Heel bijzonder!

 6. Dag Mieke, ik ga je volgen en wens je alle goeds op je bijzondere tocht. Buen Camino!
  Veel groeten van Toos (heb je vorig jaar ontmoet in de buurt van Den Bosch, toen vertelde je al dat dit je plan was. Je hebt mij geinspireerd om in het jaar dat ik 60 word 400 km de Via Francigena te lopen van Lucca naar Rome).

 7. Mijn bericht gisteren is volgens mij niet doorgekomen, dus nog een poging.
  BUEN CAMINO. Ga in de zon, de wind, de regen, over bergen en door dalen, door bossen en velden, maar vooral: ga met en in en door en voor JEZELF.
  Heel leuk was het gisteren bij de viering en het uitzwaaien aanwezig te zijn!
  En een mooi eerste verslag. Veel groetjes en alle goed, Dimphy

 8. Hey lieve Mieke
  10 kilo…..tja het kan zomaar zijn dat je weer opnieuw keuzes gaat maken….of niet…
  Veel succes…..

 9. Buen camino,
  Wij bieden onderdak aan pelgrims (6 plaatsen) in onze pelgrimshoeve in Meerhout (België). Het is op ongeveer 26 km na de abdij van Postel. Vanaf onze pelgrimshoeve kan in een dagetappe lopen van minder dan 25 km zowel naar de abdij van Tongerlo 17 km , abdij van Averbode 18 km, Diest 21 km: oranjestad als naar Scherpenheuvel 24 km: Maria bedevaartsoord. Ultreia
  Meer info 0032/ 475 46 17 53
  Linda en Mannu Genelaar 29 2450 Meerhout

 10. Dag Mieke,
  Toevallig kom ik je blog vandaag tegen, ik wil je graag blijven volgen, geweldig wat je gaat doen. Laat je positief verrassen en geniet er van. Buen Camino.
  Zelf ga ik in april een ‘stukje’ wandelen vanaf Porto met het rondje Finesterre erbij.
  Groeten Ansaandewandel

 11. Hallo Mieke,

  ik wens je veel succes met deze “wandeling”.
  Met mijn broer heb ik deze in 2015 gelopen vanaf Alkmaar met een rugzak van 14 kilo.
  Gelukkig halverwege hebben wij ieder 2 kilo terug kunnen sturen.
  Op 5 april lopen wij vanaf Sevilla naar Santiago over de Via de la Plata.
  Buen Camino

 12. Hallo Mieke, ik wil je veel succes wensen met jouw tocht naar Santiago. Geweldig om dit te beleven, ik denk zelf aan vorig jaar dat ik 420 km gelopen heb. Nu alweer zin om dit ook weer te gaan doen.
  Veel loopplezier, ontmoetingen wens ik je. Ik ga je volgen.
  Groetjes,
  Tinie

 13. Hoi Mieke, goed dat je dit doet. Ik heb het in2010 gedaan. Vanuit Ede Nasr SdC. Voor mij na zeven keer in Santiago te zijn aangekomen heb ik tijdens de via de plata besloten om te stoppen met het pelgrimeren. Ik wens je heel veel liefde onderweg en als je voldaan weer terug bent wil ik graag een keertje met je bomen over de camino. Warme groet en een glimlach, Buen camino

 14. Hoi Mieke.
  Wat een prachtige Mis was dat met een geweldig koor,en het uitzwaaien van uit de San Salvator ,ik wens je heel veel wandelplezier met veel mooie momenten.Ik blijf je volgen.

  Theri.

 15. Hoi Mieke.
  Wat een prachtige Mis was dat met een geweldig koor,en het uitzwaaien van uit de San Salvator ,ik wens je heel veel wandelplezier met veel mooie momenten.Ik blijf je volgen.

  Theri.

 16. Dag Mieke,

  Graag had ik jou afgelopen zondag mee uitgezwaaid, maar een zware griep heeft daar een stokje voor gestoken. Daarom wens ik je op deze manier Buen Camino.
  Voel je vrij. Raak geïnspireerd. Ontmoet liefde. Geniet. Ontmoet je mooie Ik.

  Groet, Ed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.