Dag 3 Utrechtse Heuvelrug

24 februari, 21 km zonnig 4 graden

Kwintelooijen. Dat is het gebied wat we vandaag gaan verkennen en wel mbv de site De Mooiste Routes. Voor een klein bedrag per jaar, kun je alle routes van heel Nederland downloaden.

De route beschrijving zegt 18 km, en een pittige wandeling met veel klim en daalwerk. Weliswaar deels hetzelfde gebied, maar heel afwisselend over schitterende bospaden.

De Mooiste Routes zijn routes door heel Nederland, met een gedetailleerde beschrijving. Heel goed opletten en per regel goed lezen. We komen op de mooiste plekjes.

Open gebieden, vooral over de Plantage van Willem III. Samen met de Remmerdense heide geeft het steppensferen. Hier was vroeger een tabaksplantage gevestigd. Ook hier grazen Galloway runderen en Konikpaarden.

Hier op de zuidgevel van de Utrechtse Heuvelrug liggen veel grafheuvels van ruim 5000 jaar geleden.

De vondsten in de grafheuvels zijn te zien in musea in Rhenen en Veenendaal.

Vandaag leidt de route dicht langs restaurant Rotisserrie. Het ziet er heel chick uit, naar we worden van harte welkom geheten. Het voelt heel gastvrij.

We waren ook toe aan iets te eten, en deze appeltaart is er lust voor het oog.

Daarna gingen we naar de afgravingen van Kwintelooijen. De naam komt van de aannemers die het gebied gebruiken voor zandwinning.

Heuse bergen, waar kinderen heerlijk aan het spelen waren.

Dit was het laagste punt, maar vanaf daar gaan we weer stijgen.

Aangekomen bij de Paasheuvel hebben we tijd voor een groepsfoto. De Paasheuvel is in de 18e eeuw aangelegd en is het hoogste punt van landgoed Remmerstein.

Een klein stukje verkeerd en de weg naar het restaurant, zorgen ervoor dat de afstand toch op 21 km is gekomen. Wat een verrassing….bij aankomst in de B&B ligt een briefje klaar….een welkome ontvangst.

Proost…deze dag was weer een pareltje.

1 reactie op “Dag 3 Utrechtse Heuvelrug

  1. Wat geweldig Mieke en zo dichtbij. Dat zie je allemaal als je loopt he met de auto kom je daar niet. Weer een mooi verslag en prachtige foto,s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.