Dag 4 Wageningen

25 februari, 22 km 3 graden

De laatste wandeldag steken we over naar Gelderland om vanaf Wageningen, de Wageninger Berg, het Renkumse Beekdal en de uiterwaarden bij Wageningen te bezoeken.

Ook deze route is uitgezet door “de mooiste routes”. Echt een pareltje om eens te gaan ervaren. Van Stadsgracht tot Beekdal heet de route. We worden rondgeleid door Adrie Scholten, de maker van de route. Zo kunnen we zonder de route te lezen, volop genieten van de natuur.

Bijna direct de stad uit gaan we naar de Wageninger Berg. Een onhollands landschap met veel klimmen en dalen.

Daar boven gaan we over het Arboretum. Nu nog niet veel te zien aan planten variëteit maar wel met een fantastisch uitzicht over de Rijn.

Wat we niet verwachtten waren bosuilen…. Met een stuk of 10 gegroepeerd in de tuin bij een woonhuis. Dat is even genieten! Onverwacht, verwondering….Prima schut kleur en zo ook bijna niet te zien.

Het is ook vandaag een schitterende wandeling. De beuken statig in een rij, laagstaande zon erbij en zo is mijn droomplaatje compleet.

We gaan naar het Renkumse Beekdal met diverse sprengen. Met bijzonder schoon en zacht grondwater, dat vroeger werd gebruikt voor de papier industrie.

Daar zijn speciale vlonders aangelegd om met droge voeten het Renkumse Beekdal te kunnen passeren.

Een klein stukje van de route (1 km heen en terug…) ligt dit restaurant, tegelijk informatie punt over het Renkumse Beekdal. Uit de wind in de zon….hoe willen we het hebben op 25 februari….?

Terug via de Wageningse berg met de fraaie uitzichten over de Rijn.

Het laatste deel van de wandeling gaat over de uiterwaarden. 1 maand geleden volledig onder water. Onze gids Adrie dacht dat het alweer lang genoeg droog was. Gelukkig heeft het gevroren, want we moeten toch nog over erg drassig en half bevroren terrein.

Zo komen we aan bij de brug, met sponsorgeld aangelegd voor schaatsers…..Sindsdien had het niet meer gevroren en is het vooral door wandelaars in gebruik genomen.

Ijskragen boven het water, laten zien dat het toch wel heel koud is.

Daar in de verte ligt Wageningen, wat is het zo dicht bij een stad een mooi terrein.

Het waren super dagen. Koud vriesweer, open en helder. Fijn dat jullie erbij waren….tot een volgende keer.

1 reactie op “Dag 4 Wageningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.