Dag 2 Utrechtse Heuvelrug

23 februari 2018, 20 km, zonnig 4 graden

Vandaag staat de NS wandeling van Rhenen naar Veenendaal-west in het plan. Volgens de gegevens van de wandeling 17,5 km, wij meten volgens GPS 20 km.

Wat een schitterende koude winterdag. De zon komt net op als we om 7.45 uit het raam kijken. Rijp kleurt het gras wit, de bomen nog in wintertooi. De takken geven een mooi contrast met het rode van de zon.

Deze winterkoude gaan we ervaren. ….Met de auto gaan we naar het station. Hier start de wandeling. Vanaf het station lopen we onder de Rijnbrug door.

Omdat er onderweg geen horeca is, kiezen we in Rhenen, bij de Hema, voor een koffiestop. Met het koude weer is het te koud om stil te zitten. We lopen over de flanken van de Grebbeberg door de bossen.

Vannacht heeft het gevroren. De kleine plassen maken vanzelf “kunstijs”. Zo geven we onze ogen de kost.

Het mooie van zo een winterbos, zijn de structuren van de bomen. Lijnen spellen met een gang naar licht. Over een week of 4 zijn er vast alweer bladeren te zien.

Vanaf de Elsterberg heb je een mooi uitzicht over de Gelderse vallei. Wel een paar mooie bankjes, maar door de hoge ligging, vol in de wind.

De route volgt een stuk van het Trekvogelpad en het Utrechtpad. Beiden lange afstandswandelingen, door NS in combinatie met Wandelnet uitgewerkt tot een schitterende NS wandeling, van station naar station. Tijdens de wandeling wijzigt de markering van rood-wit naar geel- rood. Dat staat ook in de tekst, maar het is even goed opletten.

We besluiten iets verder te gaan, om toch heel even uit te rusten en wat te eten.

Helemaal ten zuiden van Veenendaal, zodat we een kort stukje door de stad gaan, voor we het station bereiken.

Bij het station Veenendaal west was de horeca gesloten. We gaan dan ook eerst naar Rhenen terug en zitten zelfs buiten in het winterzonnetje te genieten van ons etappedrankje…..

2 reacties op “Dag 2 Utrechtse Heuvelrug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.