Dagwandeling Ankeveense plassen

6 januari 2018; NS wandeling van Bussum zuid naar Weesp

21 km droog weer, zeer modderig en nat

Vanaf Bussum zuid lopen we direct een bosgebied in. We treffen het met het weer. De hele week flink wat regen en wij treffen een droge, rustige winterdag.

De route voert door de Gooi en Vechtstreek. 2 gebieden op de grens van Utrecht en Zuid Holland. Het Gooi met droge zandgronden en de Vechtstreek met natte veen gebieden. Dat hebben we gemerkt!

Het is worstelen in de modder. Het graspad is een en al water. We proberen een beetje langs de rietkraag te komen. Je schoenen zuigen zich in de modder en dat kost kracht.

We zijn vandaag met 19 mede wandelaars. Speciaal welkom voor de mede wandelaars met Rita. Ze gaat de Camino Portugues en de Camino Portugues por La Costa in het voorjaar lopen. En van harte welkom mede wandelaars van een Camino in dit nieuwe jaar of van vorig jaar. Fijne ontmoetingen!

De snelheid in die modder is misschien maar 2 per uur. De modder zit tot aan de knie. Zo komen we om 14.30 aan op de verharde weg naar Weesp en een groot deel van de groep kiest ervoor rechtstreeks naar het station te gaan.

De anderen gaan langs een kanaal en daarna nog een modderpad van 1,3 km….. Het leek verhard, maar helaas.

Om 15.40 waren we in Weesp en vonden een bar voor ons etappedrankje. Met 10 overgebleven.

Fijn dat jullie erbij waren. Tot een volgende keer! Een super dag

2 reacties op “Dagwandeling Ankeveense plassen

  1. Het was een gezellige dag in een leuk gezelschap! Mooie tocht met uitdagende stukken. Genoten van de gesprekken met verschillende medewandelaars.
    Leuk om kennis gemaakt te hebben, Mieke!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.