Camino Mozarabe Tot slot

3 en 4 december, Cordoba en Malaga

Jou weg vind je op geen enkele kaart, maar toont zich in de moed van elke stap.

Onze Camino Mozarabe zit er op. In gedachten hebben we Ada, Gert-Jan en Irma meegenomen naar Córdoba. Zij hebben helaas de wandeling moeten afbreken.

En zo gingen we in de avond op kroegentocht.

Wat een geweldige ervaringen. Vooral het onderweg zijn. Het ritme van de dag, vertrouwen dat er altijd een oplossing komt. Angsten overwonnen, kiezen voor ” ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het kan”. Tot de ontdekking komen dat je het inderdaad kunt. Een rust vinden, door het ritme van de dag. Zelfvertrouwen dat zomaar in 2 weken is gegroeid. Ervaren dat je het zowel fysiek als mentaal aan kan. En….het meest mooie, wat ik zie, is die stralende dankbare ogen. Een ervaring om nooit te vergeten…… Gisteren hebben we de Muzquita Cathedral in Cordoba bezocht. Dat is zo indrukwekkend….daar zijn geen woorden voor. Een kleine selectie van de Muzquita vind je hieronder.

Wat een vreemd idee, 226 km gelopen en in ruim een uur terug met de trein naar Malaga. We zien het landschap in rap tempo aan ons voorbij trekken. Van de lieflijke heuvels in de buurt van Cordoba tot de hoge bergen bij Malaga. Ongelooflijk dat we hier gelopen hebben. Vandaag hebben we nog even tijd voor de kathedraal van Malaga. We slapen weer in het prima hostel van de eerste dag, het Feel hostel direct in het centrum. Hieronder vind je de laatste impressie van o.a. deze kathedraal. Ook hier worden we stil van de indrukken. En…we hebben ook een stempel van de kathedraal.

We lopen naar het station en gaan met de trein naar de luchthaven. 2 km lopen en 10 minuten in de trein. Erg handig om zo uit het centrum van Malaga te vertrekken.

Dank jullie lezers en volgers van het blog, tot een volgende wandeling.

Dank jullie, Johanna, Tineke, en ook Gert-Jan en Ada en Irma voor de fijne tijd samen. Voor het vertrouwen, dat jullie me steeds opnieuw geven. De warmte van jullie vriendschap, de hulp bij het vinden van de weg. Ik heb ervan genoten.

Een lieve Camino groet, Mieke

13 reacties op “Camino Mozarabe Tot slot

 1. Fantastisch meiden, wat moeten jullie trots zijn op jezelf.
  Wat een boeiende tocht om mee te beleven.
  Hartelijke groet Ineke

 2. Mieke wat heerlijk dat ik mee op pelgrimstocht mag
  Telkens weer met mooie verhalen en prachtfoto’s
  Elke dag een cadeautje
  Dank

 3. Chapeau?adembenemend, magisch, zo mooi.
  Diepe buiging voor jullie!
  Inspirerende inzichten, Mieke.
  Wees trots op jullie zelf, ook Ada, Gert-Jan en Irma. Dit is geloven in jezelf, in het universum!

 4. Wat een mooi slot , ik heb genoten van jullie tocht . Ik denk dat jullie met heel veel voldoening op deze pelgrimstocht mogen terugkijken, een diepe buiging naar jullie toe.

 5. Een mooi verslag van een bijzondere Camino .. Heb wederom genoten .. Een mooie afsluiting van dit jaar .. Dus op naar een volgens wandeljaar !! Fijne dagen en een goed 2018 “”

 6. Wat een prachtige reis was dit, ik heb genoten van jullie Camino-ervaringen. Dank jullie wel daarvoor!! En wat prachtige foto’s dit laatste verslag.

 7. Het waren fantastische 15 dagen .
  Veel gezien, gepraat, geluisterd en ook erg genoten van deze wandeling.
  Dit was voor mij de eerste keer dat ik in het buitenland met een groep ging wandelen.
  Dit is zeker voor herhaling vatbaar.
  Mieke en alle mede wandelaars bedankt voor de fijne tijd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.