Dag 5 Odemira – San Teotonio

20 januari, 24 km eerst mist 6 graden, later 17 graden zon

De bakker bracht pas om 8.30 uur brood naar het hostel “WOW Alentejo” dus zo vroeg starten als gisteren is er niet bij. Geduldig wachten we op elkaar, want we moeten 1 wastafel en 1 wc delen. Nu is dat voor ons 5-en niet erg hoor, maar als het hostel vol is….? 6 personen op een ruimte van 2 bij 3 met 2 3-hoog stapelbedden. In totaal 18 personen kunnen er slapen. Het ontbijt was heerlijk en zo gingen we om.9.15 uur de deur uit. Het is erg mistig en het is 6 graden. Erg koel.

De route van vandaag staat in het boekje als licht… Dan heeft het ook te maken met hoe je er tegenaan kijkt, want wij ervaren de wandeling van vandaag zeker niet lichter dan gisteren.

Een mooi dal wat mij doet denken aan het gebied bij de Postbank. Glooiend, open, heidevelden….en door de mist spinnenwebben.

De mist begint op te trekken, zodat we wat verder kunnen kijken. Soms zoeken we onze weg langs de randjes van het pad. Of over een keien pad om geen natte voeten te krijgen. Het is niet diep en ik kies voor het water ipv de mogelijk gladde stenen.

Vandaag zit het venijn in de staart. De stijging naar San Teotonio is heftig.

Daar aangekomen zien we een blauw wit kerkje, de deuren staan open. We gaan er even binnen en een paar steken een (elektrisch) kaarsje aan. Het kerkje ligt aan een plein waar we ook onze boodschappen voor morgen kopen. Het is zondag en dan moeten we er rekening mee houden dat alles gesloten is. We slapen nog 2,7 km verder in Amor de Crianca. Het ligt helemaal afgelegen. Gelukkig vinden we de weg via Maps.me. 🙂

4 reacties op “Dag 5 Odemira – San Teotonio

  1. Fantastisch om jullie weer te zien lopen. Leuk ook om jullie te volgen. Ik geniet er van. Ik wens jullie nog heel veel wandelplezier. Tiny leuk ook om jou weer te volgen. Groetjes Roza

  2. Hoi allemaal, wat een schitterende reis weer. En wat leuk Chris dat ik jou zag op de foto’s, kreeg gelijk weer heimwee naar onze schitterende reis Leon Santiago met z’n 4-en, wat was dat ontzettend leuk. En schitterend dat je weer een prachtige hoed draagt. Heel veel geluk verder. Ik kijk uit naar m’n reis Porto-Santiago in april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.