Dag 4 San Luis – Odemira

18 januari, 25 km zonnig 18 graden

Onder ons pension “Alves Olive” is een bar waar we al om 7.00 uur kunnen ontbijten. Dat doen we, want de etappe staat als zwaar en heeft een duur van 8 uur.

Zo gaan we om 7.45 uur de deur uit. De zon is net nog niet boven de horizon en we zien een veelkleurig schouwspel. Het belooft weer een mooie dag te worden.

Het eerste deel dalen we vooral van 150 naar 50 meter en we gaan naar het zuidoosten. Het is nog maar 8 graden en de nevel geeft een sfeervol beeld.

Dan volgen we een pad door het bos langs een rivier. Aan de schaduw zijde van de berg met af en toe wat zon ertussen.

Omdat het langs een riviertje ligt is het ook weer een modderpaden. Gelukkig zijn hier en daar bruggetjes aangelegd.

Ongeveer 5 km voor het eind zit er wel een hele pittige klim in. 100 meter in 2 km. Dat is niet niets. Hard werken en regelmatig uitrusten.

Ook vandaag merken we voorjaar. Onder de bomen langs de rivier horen we immens veel bijen zoemen…..hebben die geen winterslaap hier? Ze zitten met honderden op deze bloesem.

En….. lammetjes. Om te voorkomen dat we langs de grote weg zouden moeten, hebben ze een pad over het terrein van een boer.

Vlak bij Odemira zijn er grote boswerkzaamheden. Vele Eucalyptus bomen worden gesnoeid en over ons pad gelegd. We klimmen en klauteren er overheen. Als we er voorbij zijn, blijkt er ook een pad boven langs te liggen. Nou ja, we kunnen niet alles weten.

We waren om 15.30 bij ons hostel. WOW Alentejo. Een gastvrije plek, waar we al worden verwacht. We krijgen 2 slaapkamers met elk 2 stapelbedden van 3 hoog. Er zijn niet meer gasten, dus zo krijgen we wat ruimte. Daarna is het tijd voor de dagafsluiting met het etappedrankje. Het is nog steeds 18 graden, we zitten dan ook buiten in de zon.

Inmiddels zijn we al 85 km onderweg naar het zuiden. Odemira, wat onderaan op deze kaart ligt.

3 reacties op “Dag 4 San Luis – Odemira

  1. Twee dagen tegelijk een verslag lezen is ook leuk, kun je snel door naar de volgende caminodag !!
    Prachtig gebied dat jullie doorkruisen, genoten van al die mooie plaatjes en verslag. En overal die gastvrijheid..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.