Dag 6 San Teotonio – Odeceixe

21 januari, 17 km bewolkt 15 graden

In San Teotonio zijn de restaurants in de avond op zondag gesloten. Gelukkig had de mevrouw van Amor de Crianca een chauffeur geregeld om ons naar een restaurant aan zee te brengen bij het plaatsje Zambujeira. Daar komen ook veel Portugezen eten en dan is het zeker goed. De porties zijn enorm en zo was de aanbeveling voor Tiny en Josephine 1 portie te nemen ipv 2. Voor Chris en Nell was dit hun 2 persoons portie….

Om weer op de route te komen nemen we de kortste aansluitende weg. Dat lukt, dankzij Maps.me met alle wandelpaden erop. Vandaag staat de route als middelzwaar te boek. Dat komt vast door die ene helft grote bult halverwege.

Als we op de route komen, gaan we over bospaadjes met grote hoogteverschillen.

Prachtig om zo in de diepte te kijken. Hier zijn er aardbeienbomen. De vruchten zijn ook lekker. Josephine durft het wel te proeven, en dan doe ik mee. De bomen kleuren er nog rood van en er zijn alweer nieuwe bloemen (voor de volgende oogst) te zien.

Alweer een teken van voorjaar.

Vandaag zouden er 2 delen kunnen zijn waar we niet door zouden kunnen als het veel regent. De plassen van de afgelopen dagen tonen aan dat er veel regen is gevallen. Unaniem besluiten we toch erdoor te gaan. Het valt erg mee, op onderstaande passage na. Chris verlegt nog een steen, zodat we veilig oversteken.

Tot onze verrassing is er een toilet gebouwd onderweg. Vers stro er bij en dat is het. We kunnen ons voorstellen dat het ook een plek is om te schuilen bij regen.

En…..in de middag vinden we een picknicktafel. Wat een luxe. Daar genieten we van. Een plekje uit de wind en zomaar even zitten op een bankje. De eerste op deze route.

En ook…. In het dorpje Sao Miguel is een bar open. Alle dorpelingen hebben zich er verzameld. Nieuwsgierig kijken ze ons aan. Korte broek??? Terwijl zij met een dikke jas in de zon zitten. We nemen alvast een etappedrankje, zonder alcohol, want er staan nog 3 km voor de boeg.

Inmiddels zijn we over de helft. Zie rood vlaggetje op de kaart. Het gaat goed, op een paar blaartjes en kleine pijntjes na. Dat hoort er een beetje bij.

6 reacties op “Dag 6 San Teotonio – Odeceixe

 1. Elke dag lees ik met volle aandacht het verslag door met de bijbehorende foto’s.
  Ik beleef het zo al helemaal mee,loop ik zelfs niet eens mee !
  Fijn dat jullie onderling ook veel plezier hebben.

 2. Hallo wandelaars,
  Wij hebben jullie nu bijna alweer een week gevolgd. Een mooie omgeving waarin jullie dagelijks de stappen zetten. Wij wensen jullie nog veel wandelplezier toe.

  Groet Paul en Henny,

 3. Lieve Chris en lieve mede wandelaars,

  Het is bijzonder leuk en geniet ervan om jullie belevenissen van elke dag te lezen. Wat een mooie omgeving en wat boffen jullie met het prachtige weer.
  In gedachten loop ik met jullie mee!
  Nog hele fijne en gezellige tochten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.