Dag 3 Cercal de Alentejo – San Luis

18 januari, 21 km, zeer zonnig 17 graden

Gisteren in restaurant O Passarinho in Cercal maakten we het mee. We gingen zitten en zonder de menu kaart te hebben gezien kwam de serveerster Cila met soep binnen. We hadden het niet eens besteld. We wilden voor 1 persoon vlees en de rest vis. Dat ging ze regelen. Niet eens wat op de menukaart stond, maar wat zij in gedachten hadden om te maken. Het was heerlijk! Gewoon ontvangen en genieten.

Na het ontbijt in het appartement van Bau Doce gingen we op pad voor de etappe van 21 km. Volgens het boekje een van de zwaarste etappes door langdurige stijgingen. Dat klopt!

Vanaf het dorp begon het met een vals plat van zeker 3 km. Over een goed pad, waardoor het voor ons erg mee viel. Rustig stijgen en met gebruik van stokken gaat het makkelijk.

Al vroeg vinden we het warm genoeg om de jassen uit te doen.

De beloning voor een lange klim is uitzicht naar de zee toe. Het is wederom een fantastisch mooie route vandaag. We genieten met volle teugen.

Ook vandaag ervaren we voorjaar. Iedere dag zien we andere bloemen in bloei, zoals deze donker roze met een heel hart. Groeiend vanuit de stenige ondergrond.

We geven de ogen goed de kost. De natuur geeft ons de mooiste kunst. Wat dacht je van deze boomknoest?

Gaan we naar een waterval kijken? Extra 900 meter en dat x 2? Ja dat doen we. Er is niet veel water, maar het is erg mooi. Een diep ravijn met de waarschuwing:…. Voorzichtig. Ik blijf dan ook boven. Nel durft het wel.

Na de lunch zijn we plotseling de weg kwijt…met 5 man een bordje gemist. Ik had net vastgesteld dat we nu aan een grote stijging zouden beginnen en wat hebben we…? Een daling. Dan had ik al kunnen denken we zijn fout… Nee hoor we lopen gewoon door en dalen zeker 1 km te ver naar beneden. Bij een kruising geen bord te zien, dus terug. Met Maps.me vinden we de weg zo terug.

Dan begint de zware stijging. Een heel smal oneffen pad, wat km lang duurt.

Hier zijn we bijna bij de top. Nog heel even uitrusten voor het laatste stuk.

Daarna gaat het over een smal stenig pad steil naar beneden en dan zien we plotseling dit mooie kerkje van San Luis.

Goed gedaan, deze zware etappe! Etappedrankje is weer verdiend.

4 reacties op “Dag 3 Cercal de Alentejo – San Luis

  1. Wat hebben jullie dat weer fantastisch gedaan. Wat een mooie natuur. Wel een pittige etappe hoor!! Tiny toppertje!!Mieke mooie reportage. Ik geniet er weer van. Nog heel veel wandelplezier met z’n allen. Lieve groet Roza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.