dag 2 Moinhos do Paneiro – Cercal do Alentejo

17 januari 2018, 21 km, zon 16 graden

We werden verwend met een heerlijke maaltijd van kabeljauw en aardappelen uit de oven. Hier in Portugal wordt veel vis gegeten. Ook deze ochtend hadden we in het gastvrije Moinhos een uitstekend ontbijt. Om 9.15 uur gingen we de deur uit.

De zon schijnt al volop. Het voelt als voorjaar. We gaan op pad voor 21 km in sterk heuvelachtig gebied. Ook vandaag noemen ze het een lichte wandeling in het boekje van Rota Vincentina. We vinden het zeker niet makkelijk. Het stijgt en daalt de hele dag. Dat lijkt niet zo op onderstaand hoogte profiel.

Het is vandaag heel anders dan gisteren. Waren het gisteren veelal kurkeiken, vandaag hebben we glooiende landerijen met vergezichten.

De regen van de afgelopen weken zorgt voor diepe plassen. Hier stellen we vast dat we er echt niet door kunnen en Chris (onze “pad” vinder) zoekt het voor ons hoger op.

Na 6 km komen we in een piepklein dorpje Vale das Eguas, waar een bar open is. De zon is inmiddels warm genoeg om buiten te zitten en we genieten dan ook enorm van deze zonnestralen op het terras. Hoe willen we het hebben? Januari….en zo heerlijk weer. We boffen.

We vervolgen het pad, steeds onverhard. Het is zo mooi, we kunnen geen genoeg krijgen van al deze nieuwe indrukken. Die pijl wijst ons de weg…..

Na 2 uur lopen komen we bij het grote stuwmeer aan, genaamd Barragem de Compilhas. Er staat niet veel water in. Kennelijk is het hier geruime tijd erg droog geweest.

Hier gaan we picknicken en nemen er uitgebreid de tijd voor. Waarom niet? We hebben de tijd en het is heerlijk weer.

Die glinstering aan de overkant zijn groeven in de rotsen waar het water ook kan staan.

Ook na de lunch is het flink klimmen….

En weer dalen….Voor de 2e wandeldag gaat het al erg goed. Een kleine blaar, wat stramme spieren bij het opstaan. Kleinigheidje.. In 2 dagen het hoofd al leeg en totale ontspanning.

We slapen in appartementen Bau Doce. Nu 2 appartementen met….losse bedden en een sofa. We zitten op 4 hoog en hebben een prachtig uitzicht over het dorp.

8 reacties op “dag 2 Moinhos do Paneiro – Cercal do Alentejo

 1. Ik vind t heerlijk om jullie wandelavontuur te volgen..kan me de rust van t landschap voorstellen..tis pittig zo te zien maar jullie pauzeren bij tijds op mooie plekjes…ik geniet met jullie mee. Een bom camino wens ik jullie.

 2. Tiny , Wat wandelen jullie door een prachtige natuur ,en genietend van het mooie weer.
  Een prachtige camino!!!!! Ik wens jou, Mieke en de andere pelgrims nog hele fijne wandeldagen.
  Gr.Marijke

 3. Tiny, wat lopen jullie door een prachtige natuur, en dat heerlijke weer.
  Een prachtige camino!!!!!
  Ik wens jou en Mieke en de andere pelgrims nog mooie wandeldagen.
  Gr. Marijke

 4. Tiny wat fantastisch om jullie te mogen volgen. Mooie foto’s en mooie natuur. Mieke wat leuk om jullie zo weer te volgen. Ik wens iedereen een fijne Camino. Fsntastische foto’s en mooie verslagen. Denk aan jullie. Lieve groet Roza

 5. Hartstikke leuk Nell. Wat een mooie foto’s en geweldig om te lezen wat jullie meemaken! Ik geniet met jullie mee. Hier alles goed, alleen slecht weer. Code rood. Groetjes, Yvonne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.