Dag 1 Santiago do Cacem – Moinhos do Paneiro

16 januari, 21 km, droog met af en toe zon 14 graden

Gisteren onderweg vertelde Tiny me dat er een goede site is met de Rota Vicentina in het Nederlands. Dat is fijn, zo kunnen we vantevoren even inlezen. Voor geïnteresseerden…? Zie http://www.costavicentina.nl/page/wandelen. We kijken op de site en merken dat we de route kunnen downloaden op Maps.me. Super! Kunnen zien waar je loopt en de route. Dus als je fout loopt zie je meteen hoe je verder kunt. Zo vinden we gemakkelijk het beginpunt van de route en hoe we de route kunnen oppakken. Hier vinden we de eerste aanwijzing.

Het lijkt niet veel het hoogteverschil van vandaag, maar het blijft de hele dag omhoog en omlaag. Weliswaar niet ver omhoog, maar je voelt het wel. Zeker deze eerste dag. Het is heel goed bewegwijzerd. Rood – wit, zowel van noord naar zuid als van zuid naar noord. Bijzonder mooie onverharde paden langs kurkeiken. Bomen die verhalen lijken te vertellen. Helemaal geen voorzieningen onderweg. Gisteren hadden we dan ook boodschappen voor de lunch meegenomen. De temperatuur is prima en zo kunnen we langs de kant van het pad pauzeren. Het heeft afgelopen weken flink geregend en het lijkt soms survival. Uiterst rechts of links van het pad passeren we diepe plassen.

Af en toe zien we een glimp van de zee. B.v hier waar we op een top zijn De etappe eindigt in Vale Seco…daar is niets te vinden, behalve een bar met combinatie een piepklein winkeltje. De hele vriendelijke vrouw rekent €0,80 voor 4 bananen en € 0,90 voor een Radler… Nu nog een klein stukje van 2,5 km naar ons overnachtingsadres. Het uitzicht is veranderd. Glooiend landschap en meer vergezichten. Even een paar meter van de route en dan zien we rechts deze molens met bijbehorende appartementen. En een zwembad….dat is voor de zomer. Wij worden heel gastvrij ontvangen. De verwarming is alvast voor ons aan. Net als gisteren hebben we 2 losse bedden, en een 2 persoonsbed van 1.50 meter breed.. Kennelijk vinden ze dit een groot bed….Dat betekent dat er steeds 2 dit bed moeten delen. Dat is wat minder, daarom wisselen we af…..En vandaag een opklapbed, daar slaap ik

8 reacties op “Dag 1 Santiago do Cacem – Moinhos do Paneiro

 1. Hallo broer, Mieke en andere dames,

  Als ik zo naar de foto’s kijk dan krijg ik er gelijk weer zin in. Heerlijk wandelen door de natuur en een hele nieuwe omgeving.
  Blijven jullie zeker volgen de komende weken. Geniet ervan en ben straks benieuwd naar je ervaringen broer.
  Veel succes, groet Paul en Henny

 2. Bijzondere dag al vandaag , en inderdaad de bomen zouden zo tot leven kunnen komen !! Prachtig !! Voor morgen weer een bijzondere Camimo toegewenst ..

 3. Wat een mooie plaatjes Mieke. Ik geniet ervan en wat de nattigheid betreft herken ik van een wandeling die ik een jaar geleden in de oost Algarve aan de Spaanse grens heb gemaakt . Ook daar voelde je de benen behoorlijk omdat het steeds omhoog en omlaag ging . Ook prachtige vergezichten . Mooie herinneringen voor mij . Dank je wel . Nog veel wandelplezier gewenst.

 4. Dat wordt weer een feest van herkenning!
  Die kurkeiken houden niet op met kletsen,
  ik heb er zelfs een zien dansen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.